Οι συντάκτες του άρθρου, Γκιούντερ Μιούλερ και Ρόμπερτ Τράχλερ, θέτουν το ερώτημα αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποστήριζαν τη σκοπιμότητα όλων αυτών που υφίσταται η Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτά αφορούσαν τη δική τους χώρα.
Επισημαίνουν μάλιστα πως θα ήταν αστείο να συγκριθούν τα πακέτα περικοπών και εξοικονόμησης πόρων, που συζητούνται στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «φρένου χρέους», το οποίο εξαναγκάζονται, στενάζοντας, να κατοχυρώσουν νομικά πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα ελληνικά πακέτα λιτότητας.Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
L' ECHO: «Γερμανία-Ελλάδα: χαλαρώστε!»
Ο αρθρογράφος τονίζει ότι «δεν πρέπει το αντιγερμανικό συναίσθημα το οποίο υπάρχει ήδη ιστορικά στην Αθήνα να διαδοθεί περισσότερο στη χώρα. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».
«Από την εποχή του ξεσπάσματος της κρίσης, οι Έλληνες έμαθαν να επικοινωνούν και κυρίως να αμύνονται» ανεφέρει συντάκτης του κειμένου και επισημαίνει πως «πλέον η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ διαβιβάζουν τακτικά στις συντάξεις (των εφημερίδων) τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης».
Ξενοδοχεία για τους χιλιάδες άστεγους
Όπως έγινε γνωστό θα διατεθούν 400.000 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων και άλλες 100.000 ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία κ.ά), όπου θα στεγαστούν οι νεοάστεγοι.
Το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει, επίσης, κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των αστέγων.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)