Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Σερφάροντας» στην πόλη των Σερρών Νο3

           Είχε πολύ καιρό να ασχοληθούμε με τα κοινά προβλήματα του μικρόκοσμου μας. Μας συνεπήραν οι τοπικές και διεθνείς οικονομικές δυσπραγίες και οι κλειδαρότρυπες σε «σουίτες» και κρεβατοκάμαρες, στον κατά τα άλλα «γυάλινο» κόσμο μας. Άλλωστε είναι πιο γαργαλιστικά και ξυπνούν άλλα συναισθήματα τα «ροζ» σκάνδαλα των επωνύμων, ακόμα βοηθάνε σαν «μπρέικ» από τα οικονομικά βάσανα μας, σαν μια νότα διαφορετικότητας, σαν σαλάτα βρε αδερφέ στο κυρίως «μενού» που μας σερβίρουν καθημερινά σχετικοί και μη.



           Πριν από τρεις μήνες, σχολιάζαμε δυσάρεστα, τον τρόπο κατασκευής της διάβασης πεζών και διαγράμμισης στην διασταύρωση του κόμβου της Βενιζέλου με 29ης Ιουνίου και Μιαούλη. Πέρα από το ότι μετά από μια βδομάδα κατασκευής του συγκεκριμένου έργου (σαν της Άρτας το γεφύρι γινόταν επί δύο μήνες) οι ψηφίδες που σχημάτιζαν την διάβαση πεζών (κοτρώνες ολόκληρες) είχαν αρχίσει να πετάγονται προς κάθε κατεύθυνση και τώρα πλέον να υπάρχουν μόνο οι μισές, άρχισαν άλλα έργα.
           Είναι τόσο κοντόφθαλμη η πολιτική των υπευθύνων του Δήμου, που δεν μπορούσαν να δουν ούτε τρεις μήνες μπροστά και χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια θεομηνία ώστε να προκύψει το αναπάντεχο. Μάλιστα τρεις μήνες μετά από το πολύπαθο αυτό έργο «πνοής» και επί της οδού Μιαούλη, πέρασε αυτός ο περίφημος κόφτης της ασφάλτου και έκοψε τον δρόμο και την «ψηφιδωτή» διάβαση πεζών, για να περάσουν καλώδια ή οπτικές ίνες της τηλεφωνίας.
           Πέρα από την «πληγή» στο ομοιόμορφο του οδοστρώματος και στο «ψηφιδωτό», που θα διχάζει τους μελλοντικούς αρχαιολόγους, είναι και η απώλεια ωρών εργασίας και χρημάτων, από όποια υπηρεσία ή ΔΕΚΟ και αν έχουν καταβληθεί, στο τέλος γυρίζουν στους καταναλωτές και δημότες των Σερρών και σίγουρα δεν είναι καιρός για τέτοια.
           Ακόμα και αν κάνουμε, που κάνουμε, «γαργάρα» αυτές τις σπατάλες, αυτό που πρέπει να μας εξιτάρει είναι η «προνοητικότητα» του Δήμου. Δεν έχει σημασία αν τα έργα αυτά ήταν προσχεδιασμένα και ενταγμένα σε κάποιο πρόγραμμα από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με κάποια τηλεφωνική εταιρία.
           Ένας Αντιδήμαρχος Συντονισμού ή ο αντίστοιχος Αντιδήμαρχος που θα συντόνιζε τα έργα στην περιοχή του Δήμου, θα έπρεπε να είχε επέμβει και να σταματήσει την καταστροφή, αφού η ελλιπής ενημέρωση (;) δεν επέτρεψε την πρόληψη στην κατασκευή που είχε προηγηθεί, ενώ ήταν γνωστό το επεκτατικό πρόγραμμα των δικτύων του ΟΤΕ.
           Είναι εύκολο να κτίζεις και να δημιουργείς, ιδιαίτερα με τα χρήματα των άλλων, το δύσκολο είναι να διατηρείς και να συντηρείς τα υπάρχοντα και να μη γίνεσαι ρεζίλι.


       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 30.5.2011
          vafvas@yahoo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου