Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κράτος, Έλληνας και το ποδόσφαιρο


           Τ’ ακούσαμε κι αυτό. Μετά τις τόσες παλινωδίες των Ελληνικών Κυβερνήσεων, για πολλά θέματα, αλλά επί του προκείμενου, για θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό, για μερικούς ρομαντικούς, προέκυψε και το πρόσφατο θέμα για την «τιμωρία» ή μάλλον για την μελλοντική τιμωρία ομάδων ποδοσφαίρου. Τα γέλια παρακαλώ για αργότερα θα έχετε την ευκαιρία.



           Ήμουν το μεσημέρι, αν πω περαστικός δεν θα γίνω πειστικός, σ’ ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, για να καταθέσω και γω τις όσες ελπίδες δικαιούμαι να έχω στο να «πετύχω» τα σημερινά «στησίματα» των «books». Τον ειρμό των σκέψεών μου (τρομάρα μου) τον διέκοψε η έντονη συζήτηση κάποιων θαμώνων (τώρα πλέον υπάρχουν κι αυτοί, ελέω ΚΙΝΟ), που είχαν σαν αντικείμενο την ατιμωρησία των ΠΑΕ και την επικείμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ (την είχαν δεδομένη).
           Χαρακτηριστικός ο διάλογος:
           - Είδες τι έκανε πάλι το κράτος των Αθηνών; Κάνανε «γαργάρα» τον τελικό και το «ξύλο» που έπεσε.
           - Ότι έγινε για τον ΠΑΟΚ έγινε ρε, ξέρουν τι κάνουν αυτοί.
           - Ναι, ρε π... μου, με σημαδεμένη τράπουλα μας παίζουν (αυτός πρέπει να έχει κι άλλα τυχερά βίτσια, εκείνα τα επιτραπέζια).
           - Ξέρουν ότι θα πέσουν φωτοβολίδες στην Τούμπα και περιμένουν στην γωνιά για την τιμωρία.
           - Κι αν δεν ρίχνουν οι οπαδοί φωτοβολίδες, ρε, θα δώσει κανένα «μπαλαντέρ» ο «ρέφερι» στους «βάζελους» και θα μπουν μέσα όλοι (σίγουρα έχει κι άλλα χόμπι).
           Εδώ τόλμησε να ψελλίσει ο πράκτορας:
           - Ε, ας κάτσουν στις θέσεις τους και να μη μπουν μέσα και ...
           Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του και σχεδόν όλοι οι θαμώνες στράφηκαν εναντίον του, με «κοσμητικά επίθετα» που δεν μπορούν να γραφούν μ’ όσα εισαγωγικά κι αν δαπανήσω.
           - Τι θέλεις και μιλάς, του λέω, δεν βλέπεις ότι έχεις μέσα στο μαγαζί σου μια «σφηκοφωλιά»;
           - Και το ωραίο είναι ότι ο ένας τους είναι «Αρειανός» και τώρα «τακιμιάσανε».
           - Δεν ξέρεις ο Έλληνας αδελφοποιείται μόνο μπροστά στον κίνδυνο.
           Τώρα αν κάτσει κάποιος να πείσει τους συγκεκριμένους θερμοκέφαλους ή μάλλον ανεγκέφαλους, ότι αν είναι να γίνει μια αρχή, ας γίνει κι ας είναι ο πρωτομάρτυρας ο ΠΑΟΚ, αφού το έχουν δεδομένο ότι θα γίνουν φασαρίες, μάλλον θα είναι ηλίθιος.
           Τιμωρία ναι, αλλά όχι με τιμωρίες του τύπου «πρόστιμο 20.000€ και μια αγωνιστική χωρίς θεατές κι αν βρεθεί υπότροπος...». Δηλαδή πόσο υπότροπος; Ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ, Άρη, Ολυμπιακό, ΠΑΟ κι ΑΕΚ σ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης κι αν ήταν θα είχαν γίνει «μόνιμοι κάτοικοι» της β΄ και γ΄ κατηγορίας κι αν ήταν η ΕΠΟ ομοσπονδία της Βρετανίας θα είχαν αποκλειστεί όλες οι ομάδες της από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές.
           Απλά για άλλο ένα θέμα που χρειάζεται να έχει κάποιος, αυτό που λέει ο λαός, «να τα σέρνει» δεν υπάρχει στην Ελληνική Επικράτεια και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
           Την δικαιολογία ότι η Κυβέρνηση έχει πολλά θέματα «ανοικτά» στο τραπέζι και δεν θέλει να βάλει κι άλλο, τώρα που τελειώνει η ποδοσφαιρική χρονιά, δεν μπορώ να την δεχτώ. Ξέρω ότι «στην βράση κολλάει το σίδηρο» και ότι ο λαός είναι στα πρόθυρα «τρέλας» και θα δημιουργεί φασαρίες και προβλήματα ακόμα και κει που δεν μπορεί κανείς να το περιμένει, αν μη τι άλλο για το «ονόρε» του.
           Γι’ αυτό πρέπει ή σήμερα να διακόψει την τέλεση των play offs ή την Δευτέρα, αν γίνουν φασαρίες, να βρεθούν κάποιες ομάδες στην άλλη πλευρά του «Ρουβίκωνα».
           Τώρα μπορείτε να γελάσετε με την ψυχή σας.

       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 7.5.2011
          vafvas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου