Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απάντηση στη βία με λουκέτο στους συνδέσμους


          Νέο πλαίσιο στη λειτουργία των συνδέσμων οπαδών θα καθορίζει το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό. Πρόταση για λουκέτο ενός έτους από τον υπουργό Πολιτισμού. Κακούργημα το "στήσιμο" ποδοσφαιρικών αγώνων



        Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί το το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, με στόχο την καταπολέμηση της βίας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σημαντικές πτυχές του νομοσχεδίου, συζητήθηκαν την Πέμπτη στο ΚΤΕ Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο θα καθορίζεται η λειτουργία συνδέσμων και λεσχών των ομάδων, ενώ θα υπάρξει πρόταση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου για αναστολή της λειτουργίας τους για ένα χρόνο με σκοπό την προσαρμογή τους στο νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.
       Με το ίδιο νομοσχέδιο θα καθιερώνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα ορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας των ομάδων με εταιρείες φύλαξης και επίσης θα καθορίζεται ως κακούργημα η πράξη των στημένων ματς.
       Ο κ. Γερουλάνος, αναφερόμενος στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, τόνισε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για κάθαρση, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.
         Ταυτόχρονα ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι αν υπάρξει προσπάθεια "κουκουλώματος" των υποθέσεων, η κυβέρνηση έχει τα εργαλεία και θα τα χρησιμοποιήσει προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση.

        News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου