Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Καλό μας χειμώνα

           Γέμισαν ξανά οι δρόμοι με μεταλλική και «άψυχη» ζωή. Οι δεκοχτούρες και τα περιστέρια έπαψαν να πολυκατεβαίνουν στις δημοσιές, με την άνεση που είχαν τις προηγούμενες μέρες. Τη θέση τους, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, πήραν και πάλι τα αυτοκίνητα και τα «παπάκια».



           Η ξενοιασιά της διάβασης του δρόμου, «θάφτηκε» στην άμμο κάποιας παραλίας ή πετάχτηκε σε κάποια ρεματιά, μαζί με τα σκουπίδια των «φυσιολατρών» παραθεριστών.
           Με την πρώτη ματιά δεν πολυκαταλαβαίνει κανείς τις κατά τα άλλα γνωστές φιγούρες που κυκλοφορούν δίπλα του. Το σκούρο και μελαμψό χρώμα, που τόσο επιμελώς επιδεικνύεται από όλους τους «εμιγκρέδες», άλλωστε μεταφράζεται σε αρκετά ευρώ και ώρες «σκαφιδώματος» κάτω από τις λαίμαργες αχτίδες του ήλιου, προς στιγμή κάνει τον διπλανό να αμφιβάλει για την ταυτότητα της «γνωστής» φιγούρας.
           Μαζί με τους επιδειξίες της επίκτητης μελανίνης, επαναπατρίστηκαν και οι «καμηλιέρηδες», γιατί οδηγούς δεν τους λες, χωρίς να αφήσουν πίσω τους τις συνήθειες της παραλίας ή του χωριού. Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει κάποιους και κάποιες «Σουμάχερ», στις διακοπές, που παρκάρουν εκεί που θα τους σβήσει ο κινητήρας...
           Μόνο που τώρα ο «πεζόδρομος» της Τούζλας έγινε «Βασιλέως Βασιλείου» και τα «ατάκτως ερριμμένα» των πάρκινγκ του «Πετεινού» έγιναν «Ερμού». Διαφορά μηδέν, η «έξις σαν δευτέρα φύσις» επιβεβαιώνεται στο έπακρο.
           Φαίνεται πως οι διακοπές κάποιων ήταν φθηνές εφέτος και γι’ αυτό συμπληρώνουν τα έξοδά τους με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, που έπιασε δουλειά από την πρώτη στιγμή, που επέστρεψαν οι ίδιοι και οι ορδές των «Βανδάλων» οδηγών.
           Σήμερα είδα να «κοσμεί» τους δρόμους μόνο μία δεκοχτούρα κολλημένη στην άσφαλτο, ενώ χθες δύο και ένα γατάκι. Όσο να ‘ναι, είναι σε φθίνουσα κλίμακα η προσαρμογή των οδηγών και λοιπών «ζωντανών», που είχαν την ατυχία να παρεπιδημούν στην πόλη μας.
           Καλό χειμώνα.

       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 17.8.2011
          vafvas@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου