Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Φιλοξενούμενοι»

       
           Την Τετάρτη 19-10-11 κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας με τη συμμετοχή ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, συνεργαζόμενων σωματείων κλπ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών (όπως γράφτηκε ο τίτλος του ομιλούντα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό) με πολλή άνεση αποκάλεσε τους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων-super markets «φιλοξενούμενους» στην πόλη και στο νομό Σερρών. Ήθελε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι με δημοκρατικές διαδικασίες και στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, τις οποίες θεωρεί τόσο ο ίδιος όσο και οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» ότι πρεσβεύουν, έκλεισαν με πανό και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο τα καταστήματα των «φιλοξενούμενων» και δεν τους άφησαν να λειτουργήσουν.


       Έχει αναλογισθεί ο πρόεδρος πόσο προσφέρουν οι «φιλοξενούμενοι» στο εισόδημα των Σερραίων πολιτών εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας;
       Μέτρηση ποτέ αυτές τις θέσεις εργασίας στο σύνολο των «φιλοξενούμενων» επιχειρήσεων;
       Μπήκε στον κόπο να βγάλει συμπεράσματα και στατιστικά των εργαζόμενων σ’ αυτές τις επιχειρήσεις σε σύγκριση με τους εργαζόμενους σε ντόπιους ιδιοκτήτες;
       Με την ίδια άνεση είπε ότι οι «φιλοξενούμενοι» μεταφέρουν τα λεφτά τους εκτός του νομού Σερρών.
       Αναζήτησε ο πρόεδρος να μάθει από πού ψωνίζουν οι Σερραίοι καταστηματάρχες;
       Θέλω να πιστεύω ότι ο πρόεδρος απασχολεί προσωπικό στην επιχείρησή του (αν και δεν γνωρίζω κάτι).
       Θέλω να πιστεύω ότι ψωνίζει πάντα από την αγορά των Σερρών.
       Επειδή όμως έχω γνωστούς και φίλους καταστηματάρχες οι οποίοι ψωνίζουν από την αγορά της Θεσ/νίκης ή της Βουλγαρίας και συγχρόνως τιμούν τις ταβέρνες στα μέρη, αυτά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
       Η συμμετοχή ή όχι στην απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός. Δεν επιβάλλεται. Κύρια όμως είναι σεβαστή η απόφαση του καθενός για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε μια πλειοψηφική απόφαση. Κρίνει και αποφασίζει.
       Ας διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην απεργία. Για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και πάλι απεργία όποτε θεωρούμε ότι θίγονται τα συμφέροντά μας. Μόνο έτσι δεν θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες εποχές που και η συγκέντρωση της παρέας (πάνω από τρία άτομα) θεωρούνταν παράνομη.
       Όσοι είναι κάτω των σαράντα ετών αλλά και κάποιοι μεγαλύτεροι με συμπτώματα άνοιας εύκολα ξεστομίζουν ότι αυτό που ζούμε δεν είναι Δημοκρατία. Είναι Δημοκρατία γιατί απλά μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα ακόμη και εναντίον των εκάστοτε κυβερνώντων. Είναι Δημοκρατία γιατί μπορούμε και ψηφίζουμε. Στο χέρι μας είναι την επόμενη φορά που θα πάμε στο παραβάν με τα ψηφοδέλτια στο χέρι να αναδείξουμε τους πιο άξιους, κλείνοντας τα αυτιά μας σε οικογενειακές παραδόσεις ή ωραία λόγια για πρόσκαιρα ατομικά οφέλη.
       Ντόπιοι και «φιλοξενούμενοι» μπορούμε να συνυπάρξουμε για το καλό της πόλης και του νομού μας. Να μη κλείσει καμία άλλη επιχείρηση για να έχουν εξασφαλισμένο μεροκάματο οι Σερραίοι και οι Σερραίες. 
       Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν του Αγ. Δημητρίου. Να ‘ναι υγιείς και με καλή διάθεση για το αύριο που έρχεται.

     Αμαλία
   25-10-11
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου