Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Για… μπάτσες! Ήττα στις Σέρρες από τον Θρασύβουλο.


Ο Πανσερραϊκός με τους τόσους στόχους και το βαρύ όνομα, υποδέχτηκε τον τελευταίο της βαθμολογίας Θρασύβουλο και κατά τη συνηθισμένη τακτική του, κατάφερε να τον «αναστήσει» καθώς ηττήθηκε με 1-2. Μπορεί την παράσταση να έκλεψε έστω και λίγο ο Σαμπέγκου Μπαγκουρά, που μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και μπόρεσε να σκοράρει αμέσως, μειώνοντας το σκορ, αλλά η ουσία παραμένει μία και δραματική. Ο Πανσερραϊκός έχασε σε ακόμα ένα παιχνίδι, μένει πίσω στη βαθμολογία και από τα ίδια λάθη και από τα ίδια πρόσωπα, κινδυνεύει να πετάξει μια ιδανική χρονιά για άνοδο. 








Τα πράγματα πλέον αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα. Τα λιοντάρια χρειάζονται άμεσα ενίσχυση, αλλά ο Θεοδωρίδης δείχνει να σφυρίζει αδιάφορα. Ο Παύλος Δημητρίου από την άλλη, μπορεί να είναι το καλύτερο «παιδί», να είναι λιοντάρι όσο κανένας, αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να τον κάνουν τον προπονητή που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Όλα αυτά φυσικά αποτυπώνονται και στις αντιδράσεις και την παρουσία του κόσμου που για ακόμα ένα παιχνίδι έδωσε ένα βροντερό μήνυμα με την … αποχή του!!!
Με αραιή συννεφιά λοιπόν και το θερμόμετρο στους 6ο Κελσίου ξεκίνησε το παιχνίδι στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών. Ο Παύλος Δημητρίου επέλεξε να ξεκινήσει με τους Γουμάγια στο τέρμα και στην άμυνα τους Περπερίδης, Μιλένκοβιτς, Παντελιάδη και τον Καρατζά στην πρώτη του συμμετοχή για τα λιοντάρια. Ο Ανάκογλου και ο Σαλαμαστράκης, αμυντικά χαφ, ενώ στο κέντρο ο Ντα Κόστα, αριστερά ο Ντιόγκο και δεξιά ο Βουτσιάς βρίσκονταν λίγο πιο μπροστά. Τέλος μοναδικός προωθημένος ήταν ο Νέστωρας Στεφανίδης.
Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο το παιχνίδι ήταν εντελώς αναγνωριστικό με τον Ανάκογλου να επιχειρεί ένα σουτ της… «απελπισίας» στο 5ο λεπτό που έφυγε άουτ. Ο Θρασύβουλος από την άλλη στο 15’ προσπάθησε να αφυπνίσει τον Πανσερραϊκό όταν ο Ψιάνος έκανε καλή προσπάθεια αλλά ο Γουμάγιας εξουδετέρωσε τη σέντρα που επιχείρησε. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Παύλου Δημητρίου δεν έλαβαν σοβαρά την προειδοποίηση. Έτσι στο 16ο λεπτό έγινε το 1-0 για τον Θρασύβουλο. Ο Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ωραία πάσα του Ντακόλ και δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ απέναντι στον Γουμάγια, παγώνοντας ακόμα περισσότερο το σχεδόν άδειο γήπεδο των Σερρών.
Το τέρμα δεν ήταν αρκετό να ξυπνήσει τα λιοντάρια που συνέχισαν ένα πολύ χλιαρό παίξιμο, χωρίς πάθος και χωρίς ψυχή. Δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σπουδαίες ευκαιρίες οι προσπάθειες του Ντα Κόστα όταν προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ούτε φυσικά και το σουτ του Βουτσιά λίγα λεπτά αργότερα που έφυγε άουτ.
Ο χρόνος κυλούσε και ο Πανσερραϊκός έδειχνε παντελώς αδύναμος να αντιδράσει. Στο 41ο λεπτό ο Ανάκογλου θα τροφοδοτήσει τον Ντιόγκο, αυτός θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον Κασμερίδη, αλλά ο Σύρος θα τον κόψει και θα αποσιωπήσει τον κίνδυνο. Έτσι φτάσαμε στο σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου που βρήκε τους φιλοξενούμενους προηγούμενους με 0-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ελπίδα για ανατροπή της κατάστασης να έχει όνομα… Σαμπέγκου Μπανγκουρά!!! Ο Αφρικανός πέρασε στο ξεκίνημα της επανάληψης στη θέση του Παντελιάδη. Πριν καλά-καλά όμως τα παιχτούν τα πρώτα δυο λεπτά, ο Θρασύβουλος θα κερδίσει πέναλτι και θα έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ήταν όταν ο Βλάχος μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Γουμάγια και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ που έγραψε εύκολα το 0-2.
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός των λιονταριών για το δεύτερο τέρμα εκτός από τα πρόσωπα τους, αποτυπώθηκε και λίγο αργότερα όταν στο 51’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μοναδική ευκαιρία για το 0-3. Ήταν όταν ο Σταμπολζίεφ απέφυγε τον Καρατζά και απέναντι από τον Γουμάγια δεν κατάφερε να τον νικήσει. Κάπου εκεί φάνηκε πλέον πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.
Φτάνοντας στο 60ο λεπτό ο Πανσερραϊκός ξαναμπαίνει στο παιχνίδι όταν μειώνει σε 1-2. Ο «δράστης» φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Σάμι Μπανγκουρά. Ήταν όταν ο Δημήτρης Ανάκογλου έβγαλε τη σέντρα, ο Αφρικανός σηκώθηκε και με το κεφάλι την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κασμερίδη, δίνοντας και πάλι μια αχτίδα ελπίδας στα λιοντάρια.
Μετά το τέρμα ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατά για την ισοφάριση. Στο 67’ θα μπορούσε μάλιστα να το είχε πετύχει όταν ο Βουτσιάς επιχείρησε σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 70’ νέο σουτ από τον ίδιο αλλά και πάλι η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Μπαίνοντας πια στο τελευταίο δεκάλεπτο τα λιοντάρια προσπάθησαν με κάθε τρόπο για την ισοφάριση. Βέβαια αυτό δεν ήταν και πολύ εύκολο καθώς ο Θρασύβουλος ήταν καλά διαβασμένος και ο Παύλος Δημητρίου για ακόμα μια φορά αδύναμος να αντιδράσει. Στο 82’ (!) αποφάσισε να περάσει τον Τσαούση στον αγώνα στη θέση του Ντα Κόστα, μήπως και ο «πιτσιρικάς» σώσει την παρτίδα. Στο 85’ ο Σάμι Μπανγκουρά θα χάσει σπουδαία ευκαιρία καθώς σούταρε από τα δέκα μέτρα αλλά ο Κασμερίδης κράτησε το υπέρ της ομάδας του σκορ. Απέλπιδα προσπάθεια από τον Ανάκογλου στις καθυστερήσεις με νέο σουτ αλλά και πάλι η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι. Έτσι ο διαιτητής της συνάντησης λίγο αργότερα θα σφυρίξει για τελευταία φορά στον αγώνα και θα αναδείξει μεγάλο νικητή το Θρασύβουλο που θα φύγει από τις Σέρρες (ίσως και ανέλπιστα για τον ίδιο) με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ :
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Γουμάγιας, Καρατζάς, Ντιόγκο, Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Περπερίδης, Στεφανίδης, Ανάκογλου, Ντα Κόστα (81' Τσαούσης), Βουτσιάς, Παντελιάδης (46' Μπανγκουρά).

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου, Σύρος, Ροκάστλ (84' Βαγγελής), Σταμπoλζίεφ (58' Νικολάου), Σκόνδρας, Ψυχογιός, Βλάχος (55' Ζουμπουλάκης), Ντακόλ, Ψιάνος.

   Δημήτρης Συνοδινός
   panserraikos-net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου