Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ _ Αρνητική απάντηση στο αίτημα του Α. Τσίπρα


Αρνητική ήταν η απάντηση της γαλλικής προεδρίας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, με την ευκαιρία επικείμενης επίσκεψης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι.

 

 

 

Όπως έγινε γνωστό, η γαλλική προεδρία απάντησε ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Humanite είχε δημοσιεύσει πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ περί αιτήματος του Α. Τσίπρα για συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με την ευκαιρία της επικείμενης επίσκεψης του πρώτου στο Παρίσι όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον αριστερό Ζαν Λικ Μελανσόν που ήρθε τέταρτος με 11% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας αλλά και τον πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Α. Τσίπρας σε σχετική του επιστολή ανέφερε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα της αριστεράς στην Γαλλία και την Ελλάδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια οδό κοινωνική, δίχως τα δριμύτατα μέτρα λιτότητας και τις αυστηρές απαιτήσεις του μνημονίου, σημειώνοντας παράλληλα την σύγκλιση «μεταξύ των διαφορετικών προγραμμάτων των δυνάμεων της αριστεράς».

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας «συναντάται με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων». Πάντως από την καγκελαρία διευκρινίστηκε ότι δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς την Άνγκελα Μέρκελ.
Συνάντηση Ολάντ με Ρομπάϊ- Γιούνκερ
Με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ συναντάται σήμερα το απόγευμα ο Φρανσουά Ολάντ. Αύριο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας θα υποδεχθεί στο Παρίσι τον επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό τη σκιά που ρίχνει στην Ευρώπη η ανησυχία των αγορών σχετικά με τη δυσκολία να σχηματισθεί κυβέρνηση στην Ελλάδα, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου