Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Νέο μεγάλο στοίχημα οι επενδύσεις

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί πλέον η διαμόρφωση ενός φιλικού επιχειρηματικού καθεστώτος, ώστε να υπάρξει εμφανής αλλαγή κλίματος εντός του 2013. Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς με εκπροσώπους πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Προσέλκυση επενδύσεων με άρση των επιχειρηματικών εμποδίων είναι το επόμενο στοίχημα για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί πλέον η διαμόρφωση ενός φιλικού επιχειρηματικού καθεστώτος, ώστε να υπάρξει εμφανής αλλαγή κλίματος εντός του 2013.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε το πρωί με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



 Δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, ενώ επισήμανε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυσε επίσης πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα και ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προιόντων στη χώρα μας.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από την πλευρά των επιχειρηματιών ζητήθηκε διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται.
Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και αίρει τα εμπόδια που υπάρχουν στην επιχειρηματικότητα, δίνοντας βάση κυρίως στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.
Εκτίμησε ότι η δραστηριοποίηση που αναμένει η κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων θα έρθει άμεσα και συνέχισε: «Ξεφύγαμε από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας, περιμένουμε ανάπτυξη». «Η Ελλάδα χρειάζεται πια άμεσα επενδύσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξος όσον αφορά τον στόχο προσέλκυσης επενδύσεων εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. «Βλέπουμε μια μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος», τόνισε και συνέχισε: «Από τις αρχές του 2013 θα δούμε αυτό το κλίμα να μετουσιώνεται σε συγκεκριμένες κινήσεις».
Ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε ότι μεγάλες εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον τόσο για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων όσο και για επενδύσεις, διευκρινίζοντας και αυτός πως θέτουν ως προϋπόθεση να υπάρξει ένα σταθερό καθεστώς, «να ξέρουν τι να περιμένουν».
Πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το 2013 «θα δούμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων να προχωρά με ταχείς ρυθμούς», σημειώνοντας πως η χώρα είναι πλέον ανταγωνιστική.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, η κυβέρνηση ευελπιστεί επίσης αύξηση της παραγωγής των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα και αναμένει εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από ξένες.
NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου