Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Ανάκαμψη της οικονομίας το 2014

Αισθάνομαι σίγουρος, 100% σίγουρος, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος χρόνος ύφεσης στην Ελλάδα.

Αισιόδοξος για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.
Ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί πως τα χειρότερα έχουν περάσει για τη χώρα και πως είναι πολύ μικρή πλέον η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. «Υπάρχει σίγουρα μια αχτίδα ελπίδας, ένα φως στην άκρη του τούνελ», λέει ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξή του.



 «Πετύχαμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στην οικονομία. Από τις αγορές υπάρχει πολλή περισσότερη αισιοδοξία. Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, η κυβέρνηση εξοφλεί τις οφειλές της στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η Ευρώπη», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.
 Όπως χαρακτηριστικά λέει, έχουμε διανύσει τα δύο τρίτα του δρόμου προς τον στόχο μας και «γι’ αυτό οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν».
Αν και παραδέχεται πως η ανεργία στη χώρα έχει εκτιναχτεί στο 26,8%, το υψηλότερο επίπεδο στην Ε.Ε., και η φτώχεια έχει αυξηθεί δραματικά, ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι έρχονται καλύτερες μέρες.
«Προς το τελευταίο τρίμηνο του 2013, θα έχουμε ανάκαμψη», υποστηρίζει, ενώ δηλώνει αισιόδοξος πως η ανάπτυξη θα έρθει την επόμενη χρονιά, ακόμα και αν η οικονομία συρρικνωθεί φέτος κατά 4,5%. «Αισθάνομαι σίγουρος, 100% σίγουρος, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος χρόνος ύφεσης στην Ελλάδα», λέει ο κ. Στουρνάρας στο BBC.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου