Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Κοντά σε συμφωνία» για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών


Κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας για την μεταβίβαση των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μετά και από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από τουλάχιστον δύο εγχώριους ομίλους, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.



Τα παραπάνω επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μεταβιβάσει τις εργασίες των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας σε ελληνικές τράπεζες σε λίγες ώρες», ανέφερε συγκεκριμένα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ωστόσο πως «πρέπει να περιμένουμε την ψήφιση στο κυπριακό κοινοβούλιο.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να θωρακίσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από πιθανή μετάδοση στην Ελλάδα ενός κύματος φυγής καταθέσεων στην Κύπρο λόγω της σχεδιαζόμενης επιβολή έκτακτης εισφοράς στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών. Η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης στην Κύπρο καθυστερεί και τις σχετικές εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Ανώτατο τραπεζικό στέλεχος σημείωσε πάντως με δηλώσεις του στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι δεν διαπιστώνεται απόσυρση καταθέσεων «ή κάποια τέτοια τάση». «Η επιβάρυνση των καταθέσεων δεν αφορά τις ελληνικές τράπεζες και ο κόσμος δεν πανικοβάλλεται», παρατήρησε.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου