Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Χάιλ Χίτλερ» κατά την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή


Απεβλήθη από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος μετά από υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.



Η φράση «Χάιλ Χίτλερ» ακούστηκε τρεις φορές μετά την απόφαση αποβολής του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και κατά την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Βουλή: Αντιπαράθεση Γ. Δραγασάκη - Π. Ηλιόπουλου
 Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ναζιστικό επιφώνημα εκφράστηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα ωστόσο υποστηρίζει πως η φράση ακούστηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή και κάνει λόγο για «βρώμικη συκοφαντική επίθεση».
«Καγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση "Χάιλ Χίτλερ" ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Κοντονή Σταύρο. Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Είχαν προηγηθεί ύβρεις εκ μέρους του Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επεχείρησε, παρά το ότι ο Κανονισμός δεν το προβλέπει, να σχολιάσει ειρωνικά όσα είπαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης για τον μισαλλόδοξο λόγο και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ξεκίνησε μιλώντας για τον «μίστερ Αλέξης που ετοιμάζεται για πρωθυπουργός» και την «ερώτηση - σούπα» που προηγήθηκε. Αμέσως τον σταμάτησε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι δικαιούται να μιλήσει μόνο για την ερώτηση που έχει καταθέσει, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που λέτε είναι υβριστικά» και συνιστώντας του «να αναπτύξτε τη δική σας ερώτηση και τίποτα άλλο».
Ο κ. Ηλιόπουλος αντέδρασε, επέμεινε να απαντήσει και ο αντιπρόεδρος της Βουλής τον προειδοποίησε ότι «στον Κανονισμό υπάρχει άρθρο που προβλέπει ενέργειες, μεταξύ των οποίων είναι και η αποβολή από την αίθουσα».
Παρά ταύτα ο κ. Ηλιόπουλος συνέχισε και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο της Βουλής να έρθει στην αίθουσα της Ολομέλειας -ενέργεια που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Την πρωτοβουλία του χειροκρότηταν παριστάμενοι βουλευτές (ανάμεσά τους η Σ. Βούλτεψη και ο Ηλ. Βλαχογιάννης της ΝΔ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ).
«Χειροκροτήστε γίδια. Φέρτε όποιον θέλετε», φώναξε πολλές φορές ο βουλευτής, ενώ άρχισαν να φωνάζουν και οι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Άντε ξεφτίλες που μιλάτε», «ξεφτιλισμένοι» και «νούμερα», ήταν μερικές από τις υβριστικές εκφράσεις που ακούσθηκαν.
Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι τα άλλα κόμματα θα παλέψουν για την προστασία του συνταγματικού τόξου, ενώ «εμείς θα παλέψουμε για το εθνικό τόξο».
Ο κ. Δραγασάκης και το Προεδρείο της Βουλής ήταν όρθιοι αναμένοντας τον φρούραρχο και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής του είπε «καθίστε κάτω, κύριε πρόεδρε». Όρθιος ο αντιπρόεδρος της Βουλής διάβασε τον Κανονισμό και αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή. «Αφαιρέστε ό,τι θέλετε», αντέδρασε ο κ. Ηλιόπουλος.

Τη στιγμή εκείνη ο παριστάμενος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς αποφάσισε να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια οι βουλευτές του κόμματος. «Φύγετε για να μη σας διώξουμε από την αίθουσα», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ανακοίνωσε ότι «το προεδρείο εφαρμόζοντας το άρθρο 80 του Κανονισμού επιβάλλει την ποινή της μομφής και την αποβολή από την αίθουσα στον Βουλευτή Π. Ηλιόπουλο».

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου