Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ποινή 15 μηνών με αναστολή στην κόρη του ιδιοκτήτη


Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, η κόρη ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, που συνελήφθη, κατηγορούμενη ότι αγνόησε το «λουκέτο» που είχε επιβάλει το ΣΔΟΕ στο νυχτερινό μαγαζί, λόγω σωρείας φορολογικών παραβάσεων.




Για την υπόθεση κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, ο οποίος κρίθηκε αθώος.
Απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν. Η κόρη του ιδιοκτήτη παραδέχθηκε ότι γνώριζε για το σφράγισμα του νυχτερινού μαγαζιού, αλλά, όπως είπε, δεν ήταν αυτήν που… έσπασε το «λουκέτο», απόφαση, που κατά την ίδια, πήρε ο πατέρας της, εξαιτίας «οικονομικών πιέσεων».
Από την άλλη, ο εκτελών χρέη προσωρινά υπεύθυνου της επιχείρησης απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και τόνισε ότι συνδέεται φιλικά με τον ιδιοκτήτη. Το δικαστήριο πείστηκε για τις εξηγήσεις που έδωσε ο τελευταίος και τον έκρινε αθώο, σε αντίθεση με την γυναίκα που κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε. Μετά το πέρας της διαδικασίας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης που παραμένει άφαντος.
Το χρονικό
Η σφράγιση του Fix Summer Live, ενός από τα δημοφιλέστερα θερινά κέντρα διασκέδασης της Χαλκιδικής, καταστήματος, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου από το ΣΔΟΕ και αστυνομικούς του Α.Τ. Κασσανδρείας.
Τη νύχτα που είχε προηγηθεί, οι ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης πήγαν εκεί, στην πρεμιέρα του Πάνου Κιάμου, όχι για να διασκεδάσουν, αλλά για να το ελέγξουν, στο πλαίσιο του «σαφάρι» που έχει εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) και κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων στους 500 και πλέον θαμώνες. Βάσει του νόμου 2523 (άρθρο 13), που προβλέπει «λουκέτο» για 48 ώρες σε όσους δεν εκδίδουν πάνω από 10 αποδείξεις ή αποδείξεις που αντιστοιχούν σε κατανάλωση 500 ευρώ και άνω, το κατάστημα σφραγίστηκε το ίδιο μεσημέρι, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο εισαγγελέας για τα περαιτέρω.
Ο ιδιοκτήτης είχε «κλείσει» τον δημοφιλή τραγουδιστή για δύο εμφανίσεις και οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν σκόπευαν χάσουν τη δεύτερη, με κάθε τίμημα. Το είπαν, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, και κατά πρόσωπο στους ελεγκτές, αλλά αυτό δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη. Οπως και το γεγονός ότι ο υπεύθυνος κρατήσεων διαβεβαίωνε τηλεφωνικά τους πελάτες πως δεν ισχύει καμία απόφαση για «λουκέτο» και πως το κέντρο θα λειτουργούσε κανονικά.
Ολα στην... εντέλεια
Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί του αρμόδιου Α.Τ.Κασσανδρείας Χαλκιδικής πήγαν στο Fix Summer Live και βρήκαν ανοιχτά τα φώτα, μουσική στη διαπασών και το πάρκινγκ ασφυκτικά γεμάτο με τα εκατοντάδες αυτοκίνητα των θαμώνων.
Μπήκαν στο κέντρο, αναζήτησαν τον 62χρονο ιδιοκτήτη, αλλά αυτός έλλειπε και συνέλαβαν τον 59χρονο προσωρινά υπεύθυνο, τον οποίο οδήγησαν στο Τμήμα με τις κατηγορίες της αποσφράγισης του καταστήματος και της λειτουργίας του χωρίς άδεια.
Δεν σταμάτησαν όμως τη λειτουργία του, παρόλο που είχαν τη δικαιοδοσία. Στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, στο τέλος του προγράμματος, επανήλθαν και συνέλαβαν την 36χρονη κόρη του ιδιοκτήτη. Και οι δύο συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο.
Οταν το νέο μαθεύτηκε στην Αθήνα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος τηλεφώνησε στον διοικητή του Α.Τ. Κασσανδρείας και στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής, για εξηγήσεις. Οπως είπε, ο ρόλος του ΣΔΟΕ περιορίζεται στη σφράγιση του καταστήματος και οι αστυνομικές αρχές είχαν την ευθύνη για τη διασφάλιση της τήρησης της απόφασης.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν λόγους ελλείψεων σε προσωπικό και δήλωσαν αντικειμενική αδυναμία να ελέγξουν τα εκατοντάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στη Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. «Δεν μπορούμε να έχουμε αστυνομική δύναμη σε κάθε κατάστημα που σφραγίζεται», φέρεται πως είπαν.
Λουκέτο σε δύο κέντρα σε Λούτσα και Κέρκυρα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου