Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σε νέα υψηλά πέντε ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν  ράλι στα υψηλά πέντε ετών,  καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύθηκε από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας, και από το ράλι στη Wall Street χθες, με το «πότε» της αλλαγής πολιτικής της Fed να επανέρχεται στο προσκήνιο.



Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύεται 0,26% στα επίπεδα του Ιουνίου του 2008, με όλους τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες να βρίσκονται σε θετικό έδαφος, μετά και το νεό ιστορικό ρεκόρ που άγγιξε χθες ο S&P 500.
Ο FTSE 100 ^FTSE+0,42% του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,29%, ο DAX ^GDAXI+0,14% ενισχύεται 0,07%, ο CAC 40 ^FCHI+0,43% σημειώνει κέρδη 0,26%, ο IBEX 35 βρίσκεται στο +0,29% και 0,07% υψηλότερα κινείται ο FTSE MIB.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα καθυστερήσει την σταδιακή μείωση του  προγράμματος αγοράς ομολόγων, συνεχίζοντας να παρέχει επιπλέον ρευστότητα, κάτι που έχει βοηθήσει στην άνοδο των διεθνών αγορών  το τρέχον έτος.
Όπως επισημαίνει ο Ισχάκ Σιντίκι, στρατηγικός αναλυτής στην ETX Capital, τα ισχυρά στοιχεία της Κίνας και το ισχυρό κλείσιμο της Wall Street ωθεί τις ευρωπαϊκές αγορές υψηλότερα σήμερα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά πήραν επιτέλους μια ανάσα ανακούφισης μετά από έναν μήνα δημοσιονομικής... σαπουνόπερας στην Ουάσιγκτον, η οποία είδε τελικά κάποια λύση, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της Anglo American υποχωρούν 2% μετά από την μικτή εικόνα που παρουσίασαν τα αποτελέσματα γ’ τριμηνου της εταιρείας. Από τη μία, η παραγωγή χαλκού χτύπησε ύψη ρεκόρ, ωστόσο, η παραγωγή σιδήρου κινήθηκε σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.
Η σουηδική εταιρεία καταναλωτικών ειδών SCA ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου, λόγω τωνυψηλότερων πωλήσεων και της μείωσης του κόστους. Η μετοχή της ενισχύεται  5,98%.
Η νορβηγική εταιρεία λιπασμάτων Yara ανακοίνωσε 23% μείωση στα κέρδη τρίτου τριμήνου,  αλλά σχεδιάζει να κάνει μια μεγάλη επένδυση στην αγορά των ΗΠΑ και αυτό είναι αρκετό για να στείλει τις μετοχές της 3,63% υψηλότερα σήμερα.
Οι μετοχές της William Hill υποχωρούν 2,9%, μετά την υποβάθμιση σε "underweight" από την JPMorgan.
Οι μετοχές της Google στο γερμανικό χρηματιστήριο ενισχύονται 7,67%, μέτα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας της εταιρεάις χθες, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου