Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βολές της αντιπολίτευσης για αποφυλάκιση και χειρισμό της υπόθεσης

Κακή πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καταλογίζουν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης



Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα με την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην πρώτη του αντίδραση μετά την αποφυλάκιση των Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε η υπόθεση τις προηγούμενες ημέρες, μέσω twitter.
«Αν ήταν να τους αφήσουν ελεύθερους, προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες; Η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση απο την Κυβέρνηση, πάσχει...», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης από την πλευρά του υποστήριξε, μιλώντας στο RealFM, ότι «τα συγκεκριμένα πρόσωπα που αφέθηκαν ελεύθεροι παραμένουν υπόδικοι. Αξιώνουμε η δικαιοσύνη να λειτουργήσει με βάση τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον κ. Μιχαλολιάκο ... Νομίζω ότι κανείς δεν αμφισβητεί, ότι έχουμε μια δολοφονία από μέλη της Χρυσής Αυγής. Από εκεί και έπειτα, εμένα με ενδιαφέρει να καταλάβουμε πως αυτή η οργάνωση, έγινε ένας παράγοντας ο οποίος παρενέβη αποφασιστικά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας».
Κουβέλης: Η μη προφυλάκιση δημιούργησε πολιτικό κλίμα
«Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της Δικαιοσύνης ... η νομιμότητα, η εφαρμογή του νόμου είναι εκείνη η οποία πρέπει να δώσει απάντηση στις όποιες ενέργειες χαρακτηρίζονται εγκληματικές με αναζητούμενα βέβαια τα στοιχεία και πάντοτε με την απόδειξη που απαιτεί ο ποινικός μας πολιτισμός, ο ποινικός μας νόμος», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο RealFM.
«Η κρίση της Δικαιοσύνης είναι εκείνη η οποία θα διαπιστωθεί είτε με μια ενδιάμεση διαδικασία δηλαδή με δικαστικό συμβούλιο ή με την κρίση του δικαστηρίου. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων δηλαδή η μη τέλεση εγκληματικών πράξεων εάν είχε θεωρηθεί ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ή αν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Αναμφισβήτητα έχει δημιουργηθεί ένα πολιτικό κλίμα μετά την επιλογή των ανακριτών, μαζί με τον εισαγγελέα, να μην οδηγήσουν προφυλακισμένους τους συγκεκριμένους βουλευτές», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου