Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τα Δεκεμβριανά

Αντίστροφη μέτρηση έως τις 17 Δεκεμβρίου έχει αρχίσει για την κυβέρνηση. Σε σχεδόν δύο εβδομάδες καλείται να αντιμετωπίσει εσωτερικά και εξωτερικά μέτωπα. 




Τον κίνδυνο πολιτικού «ατυχήματος» συζητούν έντονα τα τελευταία 24ωρα βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι βλέπουν ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της σειρά από «βόμβες» έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή και να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να φτάσει μέχρι και την πολιτική αποσταθεροποίηση.
Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, αν και εμφανίζονται καθησυχαστικοί, λέγοντας ότι τα προβλήματα στο εσωτερικό αλλά και στις σχέσεις με την τρόικα είναι διαχειρίσιμα, εν τούτοις παραδέχονται ότι το επόμενο 15ήμερο είναι εξαιρετικά κρίσιμο και από τις εξελίξεις θα καθοριστεί εν πολλοίς και το μέλλον της συγκυβέρνησης.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται αυτή την ώρα σε συμπληγάδες, καθώς καλείται από τη μία πλευρά να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της τρόικας και από την άλλη να διατηρήσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία κινδυνεύει εξαιτίας -κυρίως- της κατάστασης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο θυμίζει «κινούμενη άμμο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου