Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΩΣ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Η Αθήνα... ξεκουράζεται σήμερα μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη «Λευκή Νύχτα» που κράτησε τους καταναλωτές στους εμπορικούς δρόμους και κυρίως την Ερμού και το Σύνταγμα ως αργά το βράδυ του Σαββάτου.


Την σκυτάλη των εορταστικών αγορών παίρνει την Κυριακή η Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις όπου έχει αποφασιστεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.
Ο εμπορικός σύλλογος στην συμπρωτεύουσα υπενθυμίζει ότι θα είναι ανοιχτά εμπορικά καταστήματα που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
  • έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.μ.
  • δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα), εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise
  • δεν λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» (“shops-in-a-shop”)
  • δεν βρίσκονται σε Εμπορικά Κέντρα, ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet, ή εκπτωτικά χωριά
Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Μεταξύ άλλων ανοιχτά σήμερα αναμένεται να είναι τα καταστήματα σε Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Παλλήνη, Φυλή, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Κόρινθο, Σπάρτη, Καλαμάτα και Άμφισσα.
Πλημμύρισε η Ερμού από κόσμο για τη «Λευκή Νύχτα»
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εγχείρημα της «Λευκής Νύχτας» καθώς χιλιάδες Αθηναίοι κατέβηκαν στην Ερμού και άλλους κεντρικούς δρόμους είτε για αγορές είτε για βόλτα υπό τους ήχους μουσικής.
Η Ερμού, όπως και η γύρω περιοχή, πλημμύρισε από Αθηναίους που συνδυάζουν τις εορταστικές τους αγορές με τη διασκέδαση, επωφελούμενοι από το θεσμό της «Λευκής Νύχτας».
Πρόκειται για έναν θεσμό που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, και στόχο έχει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των εμπορικών καταστημάτων αλλά και την προβολή της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της «λευκής νύχτας» τα εμπορικά καταστήματα είθισται να παραμένουν ανοιχτά έως αργά, προσφέροντας σε ελκυστικές τιμές τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ήταν αυτό που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Δήμου Αθηναίων, τη συγκεκριμένη ημέρα, έως τις 11 το βράδυ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τα εμπορικά καταστήματα που θα κάνουν χρήση της απόφασης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», τις διαφοροποιημένες καταστάσεις προσωπικού.
Με στόχο την αναζωογόνηση της πρωτεύουσας και την τόνωση της κίνησης στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παρότρυνε τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.
Οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν στις πλατείες και στους πεζόδρομους, συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση, καθώς μουσικές εκδηλώσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα εκτυλίσσονταν στην Πλατεία Συντάγματος.

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου