Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εισαγγελικό πόρισμα: Πειθαρχικές ευθύνες σε δύο εισαγγελείς για τις άδειες στον Ξηρό

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 Η κ. Κουτζαμάνη (φωτ. αρχείου) μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποφανθεί για την «τύχη» των δύο εισαγγελέων.

 Πειθαρχικές ευθύνες σε δύο εισαγγελείς για τις επτά άδειες που δόθηκαν στον καταδικασμένο για τη 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό αποδίδει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής στο πόρισμά του, το οποίο διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.



Η κ. Κουτζαμάνη μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποφανθεί για την «τύχη» των δύο εισαγγελέων οι οποίες συμμετείχαν στα τριμελή συμβούλια των φυλακών Κορυδαλλού που χορήγησαν τις επτά άδειες στον κρατούμενο.
Την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε λόγο για λάθη, και από την πλευρά του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «έγινε κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου» για τις άδειες.
Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. «Τώρα από εκεί και πέρα» είπε «θα έπρεπε να παρακολουθείται ένας τέτοιος εγκληματίας όταν βγαίνει από τη φυλακή», ενώ στο ερώτημα γιατί πιστεύει πως δεν παρακολουθείτο ο Ξηρός, πρόσθεσε: «Δεν το ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι θα παρακολουθείτο».
Επιπλέον, προανήγγειλε αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου με τις άδειες εξόδου και με τις προφυλακίσεις, επί το αυστηρότερον.
Στις αιχμές του κ. Αθανασίου, απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, κρατώντας πάντως χαμηλούς τόνους. Όλοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί, τώρα κοιτάμε το αύριο, είπε.

 naftemporiki.gr
   Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου