Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αποστολή «αγάπης» από τους ομογενείς της Αμερικής

ΔΩΡΕΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Μια δωρεά υγεινομικού υλικού αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων εκ μέρους των ομογενών των ΗΠΑ παραδόθηκε σήμερα από την μή κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας «Αποστολή» στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και την 2η Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.


Τα δύο κοντέινερ που έφτασαν στα χέρια των υγειονομικών αρχών για να ενισχυθούν δεκάδες νοσοκομεία και ιατρεία σε όλη τη χώρα, περιέχουν υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό και αποτελούν δωρεά του Jaharis Family Foundation και του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC.
Στα κουτιά της βοήθειας των 15 τόννων περιλαμβάνονται εξοπλισμός και αναλώσιμα νοσοκομειακά υλικά αξίας 1.583.000 δολαρίων, όπως σύριγγες, επιδέσμους, γάζες, γάντια, εξοπλισμό χειρουργείων, εργαστηρίων και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης.
Το υγειονομικό υλικό θα καλύψει ανάγκες των Νοσοκομείων Τζάνειο, Μεταξά, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας, Νίκαιας-Αγίας Βαρβάρας, Αττικό, Μυτιλήνης-Βοστάνειο, Σάμο, Λέρο, Σύρο και Ρόδο καθώς και Νοσοκομείων της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Μιχάλη Τζαχάρη και τον Οργανισμό IOCC.
Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι ομογενείς της Αμερικής αποδεικνύουν κάθε μέρα με το έργο τους, όχι μόνο την αγάπη τους στον Ελληνισμό, αλλά την πίστη τους στις αξίες και τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνισμός.
«H Ελληνική Ομογένεια, όπου κι αν βρίσκεται, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας που αρχίζει από τα βάθη των αιώνων και φθάνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να υφίσταται. Είναι μία Ελλάδα έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Μπορεί να μην είναι κράτος ελληνικό, είναι όμως Έθνος ελληνικό», τόνισε ο κ.Ιερώνυμος.
Από την ίδια δωρεά, όπως είπε, βρίσκονται σε διαδικασία αποστολής άλλα τρία κοντέινερ τα οποία προορίζονται να παραδοθούν τους επόμενους μήνες στην Δυτική, Ανατολική Μακεδονιά και Αθήνα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Θριάσειο νοσοκομείο και βρέθηκε στο στόχαστρο εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο και τους ομογενείς μας από την Αμερική που, μέχρι σήμερα, μας έστειλαν οκτώ κοντέινερ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και σήμερα ακόμη δύο, ένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ένα στην Πάτρα, ενώ ακολουθούν άλλα τρία κοντέινερ σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Οι ομογενείς μας, σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα, δίνουν βοήθεια στο λαό μας που δοκιμάζεται».

 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου