Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σαρώνει τη νοτιοδυτική Αγγλία η κακοκαιρία

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες
Καταστροφές, περιοχές πλημμυρισμένες, σιδηροδρομικό δίκτυο εκτός λειτουργίας – Επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές.


Κύματα ύψους δέκα μέτρων και άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 128 χιλιομέτρων σαρώνουν τη νοτιοδυτική Αγγλία, ενώ οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει ολόκληρες περιοχές σε… Βενετία.
Στο Ντέβον, το Ντόρσετ και το Κεντ έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί ότι νέο κύμα βροχοπτώσεων θα πλήξει τις περιοχές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από πλημμύρες.
Την ίδια ώρα, στο Ντέβον το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακοπεί έπειτα από κατάρρευση τμήματος κυματοθραύστη που βρισκόταν κάτω από τις ράγες, με αποτέλεσμα η γραμμή να υπολογίζεται ότι θα αποκατασταθεί τον ερχόμενο μήνα.
Στο Κεντ δεκάδες είναι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες που έχουν σημειωθεί, ενώ οι τοπικές αρχές συνεργάζονται με αρμόδιες υπηρεσίες για να ενισχύσουν τους κατοίκους που έχουν πληγεί.

Στο μεταξύ, οι πολίτες προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους τοποθετώντας σάκους με άμμο στις εισόδους των κατοικιών τους.
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους από το 1700 έχει να σημειωθεί τέτοιο ποσοστό βροχόπτωσης στη Μ. Βρετανία, ενώ εκφράζονται φόβοι για υπερχείλιση του ποταμού Τάμεση.
Οι τοπικοί αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις, να μην οδηγούν ή περπατούν όπου υπάρχει νερό καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερο, έκανε λόγο για «βιβλικές σκηνές».
Μετά την επίσκεψή του στο Σόμερσετ δήλωσε πως οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε για να τους βοηθήσει.








 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου