Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τη Δευτέρα ξεκινά ο 14ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου

Τρεις ημέρες θα διαρκέσουν οι διαδικασίες δοκιμής και βαθμολόγησης των συνολικά 533 δειγμάτων-οίνων που συμμετέχουν στην εφετινή διοργάνωση.



Η ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. διοργανώνει κάθε χρόνο τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την ονομασία «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» και αποσκοπεί στην παρουσίαση του πλούτου της παγκόσμιας ποιοτικής οινοπαραγωγής στο καταναλωτικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο. 
 
Οι εργασίες διοργάνωσης του `14ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης` πλησιάζουν στο τέλος τους για να ξεκινήσει τη Δευτέρα 3/3 η διαδικασία των γευστικών δοκιμών. 
 
Οι τριήμερες διαδικασίες δοκιμής και βαθμολόγησης των συνολικά 533 δειγμάτων-οίνων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση -από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βραζιλία, την Σλοβακία, την Γερμανία και την Κίνα- θα πραγματοποιηθούν στις 3, 4 και 5 Μαρτίου από 28 συνολικά διακεκριμένους γευσιγνώστες, 16 από το εξωτερικό και 12 από την Ελλάδα.
 
Ο `Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης` είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας ενώ διεξάγεται σε συνεργασία με τη HELEXPO και την έκθεση OENOS, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) και βάσει ειδικής απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων, στην Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ).
 
Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την απονομή των μεταλλίων,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου ώρα 18:00-20:00, στο πλαίσιο της 12ης Έκθεσης Οίνων, Αποσταγμάτων και Αμπελοοινικού Εξοπλισμού «Οινόραμα», στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (Ελληνικό).
 
Στην ίδια τελετή θα απονεμηθεί από τους Έλληνες Οινοπαραγωγούς το ειδικό βραβείο «Greek Industry Award» στον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδιοκτήτη του Γερμανικού εκδοτικού οίκου «Meininger», κο. Christoph Meininger για την προσφορά του στη διάδοση της γνώσης και πληροφόρησης του Ελληνικού Οίνου.
 
Τα βραβευμένα με χρυσό μετάλλιο κρασιά του Διαγωνισμού, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευσιγνωσία, το Σάββατο 8 & την Κυριακή 9 Μαρτίου, στην έκθεση «Οινόραμα».
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού, τους γευσιγνώστες, τους χορηγούς και τα αποτελέσματα -τα οποία θα αναρτηθούν την Πέμπτη 6 Μαρτίου το απόγευμα- στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.tiwc.gr
 
   voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου