Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αυτή είναι η προτάση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο

Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, δε μπορεί να κατατεθεί όμοια πρόταση δυσπιστίας αν δεν παρέλθει εξάμηνο. Χαμός στη Βουλή για το αν η πρόταση μομφής πρέπει να απορριφθεί ή όχι.


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στις 7 Νοεμβρίου με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ.


Αυτή ήταν η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Νοεμβρίου.

"Σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κοινοβουλευτική Oμάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή τη σημερινή αυταρχική αστυνομική επέμβαση στη ΕΡΤ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής".

Σημειώνεται ότι εκείνη η πρόταση δυσπιστίας ήταν εναντίον της κυβέρνησης ενώ η σημερινή εναντίον του υπουργού Οικονομικών. Στη Βουλή ξέσπασε μεγάλη αντιπαράθεση για το αν θεωρείται νόμιμη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ή αν πρέπει να απορριφθεί, με τον Βενιζέλο να ζητάει την απόρριψή της ώς απαράδεκτη και τον Τσίπρα να κάνει λόγο για πρωταφανές πραξικόπημα σε περίπτωση απόρριψης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει εκ νέου πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Προεδρείου της Βουλής αν τελικά απορριφθεί.

 newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. Όταν το Νοέμβριο είχε κατατεθεί η «πρόταση δυσπιστίας» κατά της Κυβέρνησης, οι συμπολιτευόμενοι πολιτικοί αναλυτές, μιλούσαν για «αυτοχειρία λόγω απειρίας της αντιπολίτευσης», γιατί δέσμευε το «Σώμα» για τους επόμενους 6 μήνες.
    Οι αντιπολιτευόμενοι αναλυτές, στα διάφορα «πάνελ», αποδεχόμενοι το ρίσκο, επικαλούνταν την κρισιμότητα για το «μαύρο» της ΕΡΤ.
    Τώρα, μια «απλωτή» από την απέναντι ακτή, θέλουν να στείλουν την Χώρα ξανά πάλι πίσω στην αφετηρία του 2009, για να ξανακάνουμε την διαδρομή με άλλο στιλ κολύμβησης.
    Δεν ήταν ποτέ να φανταστώ ότι θα ξαναζούσε ένας Ηρόστρατος, τώρα πια λυπάμαι για την λιγοστή φαντασία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή