Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εκλογές και … εκλογές

       Χτες ήταν η πρώτη Κυριακή των εκλογών.

       Κάποιοι μας προέτρεπαν να εκλέξουμε Κυβέρνηση. Συγνώμη που δεν κατάλαβα την αρχική προκήρυξη των εκλογών. Εγώ ψήφισα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δήμος και Περιφέρεια. Αυτά τα ψηφοδέλτια πήρα από την αρμόδια επιτροπή, αυτά φακέλωσα και αυτά έριξα στην κάλπη.



       Τα αποτελέσματα όπως τα παρακολούθησα έδιναν ποσοστά επιτυχίας για Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Ούτε ένα κανάλι δεν ανέφερε ποσοστά για Κόμματα και έδρες της Βουλής.
       Οι δε δηλώσεις, ανεπανάληπτες. Οι υποψήφιοι και μη της Κυβέρνησης (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) αλλά και άλλοι ομιλητές κρατήθηκαν σε χαμηλά ή έστω ανεκτά επίπεδα κριτικής. Και «ω του θαύματος» έπαιρναν το λόγο οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Λάβροι για τους ψηφοφόρους, εστίαζαν μόνο στην Αττική και στην Αθήνα, λες και μεις οι υπόλοιποι είμαστε για τα σκουπίδια. Επαλήθευση του Αθηνοκεντρικού Κράτους σε όλο του το μεγαλείο.
       Η μεγαλύτερη Περιφέρεια και η μεγαλύτερη Περιφέρεια, ο μεγαλύτερος Δήμος και ο μεγαλύτερος Δήμος. Μ’ ανάγκασαν να αποβάλω και το πιθανό ίχνος συμπάθειας που είχα για κάποια πρόσωπα. Για την πολιτική που θέλουν να μας επιβάλλουν, ούτε λόγος να γίνεται. Ούτε μια μέρα δεν κατόρθωσαν να με πείσουν. Όχι τώρα, αλλά από την πρώτη ώρα, μετά την ανάδειξη του κ. Τσίπρα.
       Α! Βέβαια ο κ. Τσίπρας. Ζητά τη στήριξη του από σας που είστε εκτός Αθηνών κι ας σας έχει «γραμμένους», αφού δεν ζείτε στον μεγαλύτερο Δήμο ή στην μεγαλύτερη Περιφέρεια. Να τον χαίρεστε.
       Όσο για την εκτίμηση που έκανε για τα πανελλαδικά αποτελέσματα, φοιτητικές εκλογές των τελευταίων χρόνων. Κάθε παράταξη άλλα αποτελέσματα και όλες κερδισμένες.
       «Αν πάρει το πτυχίο του» και προσγειωθεί στην πραγματικότητα, ίσως και να με πείσει.
       Αυτά και καλή ψήφο την Κυριακή 25-5-2014.


               Αμαλία
        Σέρρες 19-5-14
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου