Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πότε περνά το νομοσχέδιο που ξεκλειδώνει το προπονητικό του ΠΑΟΚ (video)

Σε ποιο νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος θα συμπεριληφθεί η τροπολογία για τις μακροχρόνιες μισθώσεις των δημοτικών ακινήτων. Συμφωνούν ο Βενιζέλος και ο συναρμόδιος υπουργός Αργ. Ντινόπουλος




  Το αργότερο σε δύο-τρεις εβδομάδες από σήμερα πρόκειται να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία  για τις μακροχρόνιες μισθώσεις των δημοτικών ακινήτων, που θα ανοίξει, παράλληλα, το δρόμο για την ανέγερση του πρότυπου αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης.
 
Αυτό προκύπτει από τη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη στη Βουλή, έπειτα από την κατάθεση της τροπολογίας από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δριβελέγκα.
 
«Η τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή τώρα (σ.σ. στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την Πολεοδομική μεταρρύθμιση), θα γίνει όμως αποδεκτή και θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο που έχουμε υπό συζήτηση για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του συναρμόδιου, υπουργού Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλου», υπογράμμισε ο κ. Μανιάτης.
 
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τα Ρυθμιστικά Σχέδια (στο οποίο θα συμπεριληφθεί και η τροπολογία) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής και, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, το αργότερο σε δύο-τρεις εβδομάδες από σήμερα.
 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, Γιάννης Δριβελέγκας, έχοντας και την έγκριση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατέθεσε αυτούσια την πρόταση τροπολογίας όπως τη διαμόρφωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς και πανεπιστημιακούς φορείς.

βίντεο:  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qA6x1UgAGPA

  «Πρόκειται για μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη πρόταση που δίνει οριστικά λύση σε ένα τεράστιο και ζωτικής σημασίας πρόβλημα των δήμων όλης της χώρας, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να αξιοποιούν αναπτυξιακά την ακίνητη περιουσία τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε επαχθείς λύσεις ξεπουλώντας τον πλούτο τους. Επανειλημμένα έχω επαινέσει την πρωτοβουλία των δημάρχων Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν αγωνιζόμενοι για τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και οι οποίοι πραγματικά με έργα και πράξεις ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των δήμων. Η τροπολογία ανοίγει πλέον το δρόμο για αξιοποίηση των ακινήτων και την ανάπτυξη σε όλα τα μέτωπα, και όχι μόνο μέσω αθλητικών εγκαταστάσεων», δήλωσε ο κ.Δριβελέγκας.
 
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Σίμος Δανιηλίδης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη. «Πρόκειται για πρώτη δικαίωση της καλά οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλο το προηγούμενο διάστημα κινηθήκαμε αθόρυβα, με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα για να προωθήσουμε λύση σε ένα σοβαρότατο θέμα που απασχολεί χρόνια το σύνολο των δήμων της χώρας. Στην προσπάθειά μας αυτή συναντήσαμε τους αρχηγούς των κομμάτων, τους αρμόδιους υπουργούς και το προεδρείο της Βουλής, εισπράττοντας μόνο θετικές αντιδράσεις, για να καταλήξουμε στην κατάθεση της τροπολογίας από τον κ.Δριβελέγκα, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε ο κ.Δανιηλίδης. 
 
Σχολιάζοντας την άλλη παράλληλη τροπολογία που είχε κατατεθεί από άλλους βουλευτές, ο κ.Δανιηλίδης τόνισε ότι «καλό είναι να μην αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τους δήμους χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους ανθρώπους των δήμων. Η πρόταση τροπολογία που δήθεν κατατέθηκε δεν έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο της δικής μας πρότασης και διεκδίκησης και δεν είναι τέτοια που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των δήμων». 
 
Σημειώνεται ότι το πρόβλημα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας αναδείχθηκε τελευταία με την επενδυτική πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προπονητηρίου στη Θέρμη, επένδυση που επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, και τελικά ακυρώθηκε από τα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που πρόκριναν τη λύση της πώλησης των εκτάσεων στους υποψήφιους επενδυτές. 
 
Την πρόταση της ΠΕΔ-ΚΜ, που κατατέθηκε αυτούσια από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δριβελέγα, μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

   voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου