Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Επτά εκατομμύρια αναζητήσεις Κινέζων στο ίντερνετ για την Ελλάδα

Η ελληνική διείσδυση της Ελλάδας στην Κίνα μέσω του ίντερνετ και η προσέλκυση Κινέζων τουριστών κάνουν άλματα. Πέρυσι οι αναζητήσεις ήταν 3 εκατομμύρια, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 7 εκατομμύρια.



Αυτό προκύπτει από πρόσφατη παρουσίαση της μεγαλύτερης στην Κίνα μηχανής αναζήτησης, της Baidu.

Σε ανακοίνωση του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας, αναφέρεται ότι ο Γενικός Διευθυντής της Baidu, Τζόνι Ζου, τους ενημέρωσε ότι πάνω από 720.000 αναζητήσεις έγιναν για την Αθήνα, 180.000 για την Κρήτη, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με 2,4 εκατ. αναζητήσεις είχε η Σαντορίνη. Για να έχουμε μία εικόνα της δυναμικής της τουριστικής αγοράς της Κίνας και της σημασίας του διαδικτύου αρκεί να αναφέρουμε ότι το 93,6% των Κινέζων που ταξιδεύουν -που ο αριθμός τους πλέον αγγίζει τα 100 εκατ.- κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι ταξιδεύουν όλο τον χρόνο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο είναι το 42% του πληθυσμού της Κίνας και είναι εξοικειωμένο με την ιδέα να ψάχνει και να αγοράζει από αυτό προϊόντα και υπηρεσίες.
Αγαπημένοι προορισμοί των Κινέζων στην Ευρώπη, είναι το Παρίσι και το Λονδίνο συμπληρώνοντας ότι το 51% των δαπανών τους αφορά το κομμάτι των καταναλωτικών αγορών.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου