Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κρι Κρι: Τρεις νέες σημαντικές συνεργασίες σε Βέλγιο και Αγγλία

http://www.voria.gr/filestore/modules/news/2/1/210982/pic-0-norm.jpg
Δυναμικό άνοιγμα στις διεθνείς αγορές από τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία. Εξαγωγές σε Βέλγιο, συμφωνία με μεγάλη λιανεμπορική στη Βρετανία και ακόμα ένα deal στα σκαριά




  Δυνατά μπήκε στο 2015 η γαλακτοβιομηχανία Κρι- Κρι Α.Ε, ανοίγοντας τον Ιανουάριο μία νέα αγορά στην Ευρώπη, με την έναρξη εξαγωγών στραγγιστού γιαουρτιού, private label, για τη μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα του Βελγίου, τη Colruyt.
 
Η σερραϊκή βιομηχανία, αφού κατόρθωσε μέσα στο χρόνο ρεκόρ των εννέα μηνών, να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2014, τη νέα της, μεγαλύτερη μονάδα γιαούρτης, στη θέση εκείνης που καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, επανέρχεται δυναμικά στις αγορές του εξωτερικού. 
 
Σε αυτή τη φάση, όπως είπε στη Voria.gr ο διευθυντής εξαγωγών, Ανδρέας Μυλωνάς, η Κρι- Κρι έχει επίσης καταλήξει σε οριστική συμφωνία με μεγάλη λιανεμπορική αλυσίδα της Αγγλίας και θα αρχίσει τις εξαγωγές στραγγιστού, private label, με τέσσερις κωδικούς, τον Απρίλιο, ενώ είναι κοντά σε συμφωνία και με μία ακόμη αλυσίδα. 
 
Το διευθυντικό στέλεχος της Κρι- Κρι προτιμά να μην ανακοινώσει ονόματα,  αλλά η νέα συνεργασία που έχει σφραγιστεί ( ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με την Waitrose) είναι με έναν από τους τέσσερις μεγάλους της βρετανικής αγοράς, με τους οποίους βρίσκεται σε επαφές , δηλαδή τη TESCO, τη Marks & Spencer, Sainsbury’s και τη Μοrrisons. 
 
«Στην Αγγλία μιλάμε με όλους και επιδιώκουμε να μπούμε δυναμικά σε μία αγορά που θέλει το στραγγιστό γιαούρτι αλλά  η οποία σε ποσοστό 80% κυριαρχείται από το γιαούρτι greek style.  Εμείς, αρχίζουμε μία νέα συνεργασία κτίζοντας στο ελληνικό, το greek yogurt».
 
Για την Κρι- Κρι το 2015 θα είναι, εξαγωγικά, το έτος της δυναμικής επαναφοράς, αφού την προηγούμενη χρονιά αναγκαστικά πάγωσε τις ενέργειες επέκτασης στη διεθνή αγορά, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει παραμονές Χριστουγέννων του 2013.
 
«Το βέβαιο είναι ότι το 2015 οι εξαγωγές θα είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του 2013, όταν είχαν ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ. Το 2014 είχαμε μία μικρή κάμψη, στα 10 εκατ. ευρώ. Όμως η περυσινή χρονιά αποτελούσε μια δύσκολη παρένθεση για την εταιρεία», πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς. 
 
Το 2015 η Κρι- Κρι ρίχνει μεγάλο βάρος στην αγορά της Ευρώπης. Έτσι, κάνει κινήσεις επέκτασης στην Ιταλία, όπου ήδη βρίσκεται με επώνυμο προϊόν, γιαούρτι, σε τοπικές αλυσίδες στη περιοχή της Ρώμης. Αυτές τις ημέρες, μέσω διανομέα, η ελληνική γαλακτοβιομηχανία αρχίζει να εξάγει και γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας, ενώ με το επώνυμο στραγγιστό προσπαθεί να επεκταθεί σε βόρειες περιοχές της χώρας. 
 
Άλλος ευρωπαϊκός στόχος για τη φετινή χρονιά είναι οι Σκανδιναβικές χώρες κι όχι μόνο η Δανία, όπου ήδη βρίσκεται με εξαγωγές γιαουρτιού. 
 
Να σημειωθεί ότι η βελγική Colruyt, με την οποία άρχισε μόλις συνεργασία, είναι μητρική ενός ομίλου που δραστηριοποιείται σε ακόμη τρεις χώρες, στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο αλλά και στην Ολλανδία. 
 

Για την Κρι- Κρι, το στραγγιστό της γιαούρτι αποτελεί ήδη success story και είναι το «Νο 1» επώνυμο ελληνικό γιαούρτι στη Γερμανία. Το γιαούρτι, δε, είναι αυτό που οδηγεί την εταιρεία στις αγορές του εξωτερικού, αφού δίνει το 75% των εξαγωγών, με το υπόλοιπο 25% να έχουν τα παγωτά. Παγωτό εξάγει η Kρι- Κρι σε Ιράκ, Κύπρο, Βαλκάνια, Σενεγάλη και Ρωσία.  

της Άννης Καρολίδου 
         voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου