Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Παγώνουν και οι φοιτητές στις Σέρρες

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/e5c82824bbcb7b2ae2b74f4119867ce4_L.jpg
Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ζητημάτων που έχει δηλώσει ότι θα αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.




Στη Θεσσαλονίκη, ένα κρίσιμο ζήτημα που εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία αφορά την έλλειψη θέρμανσης στο «Αλεξάνδρειο» Τεχνολογικό Ίδρυμα, που επί δύο χρόνια έχει μείνει χωρίς πετρέλαιο. 

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και αναμένονται πρωτοβουλίες για την επίλυσή του. Εν τω μεταξύ, πρόβλημα προκύπτει με την προμήθεια πετρελαίου και στο ΑΤΕΙ Σερρών και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη στην επιτροπή οικονομικών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφού εξαντλούνται τα αποθέματα από τον πρόχειρο διαγωνισμό του περασμένου Οκτωβρίου. 
Ήδη το κτίριο διοίκησης του ΑΤΕΙ Σερρών λειτουργεί χωρίς θέρμανση, και αν δεν βρεθεί λύση μέσα σε λίγες μέρες, λόγω έλλειψης πετρελαίου θα κλείσουν τα καλοριφέρ και στα έξι τμήματα του τεχνολογικού ιδρύματος με τους 10.000 φοιτητές. Το κονδύλιο που απαιτείται ετησίως για τη θέρμανση στο ΑΤΕΙ Σερρών υπολογίζεται ότι είναι 200.000 ευρώ. 
Η περιφέρεια πήρε τον Ιανουάριο κωδικούς για τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και υπολογίζεται ότι για την ολοκλήρωση της κατάθεσης προσφορών θα μεσολαβήσουν περίπου δύο μήνες, οπότε μέχρι τον Μάρτιο η λύση του προβλήματος θα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Την ίδια στιγμή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας απάντηση για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την τροφοδοσία του ΑΤΕΙ στη Σίνδο με πετρέλαιο, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου των εστιών στη Σίνδο και την άμεση ενοικίαση δωματίων για τους ενοίκους της εστίας (μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών). 
Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός είναι ο τρίτος χειμώνας που το ΑΤΕΙ στη Σίνδο λειτουργεί χωρίς θέρμανση, με αποτέλεσμα οι 16.000 φοιτητές και οι εργαζόμενοι να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες και αμφιθέατρα. Η προμήθεια του πετρελαίου από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει παγώσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία. 

Η διοίκηση του ΑΤΕΙ έχει στείλει τελεσίγραφο στους 210 σπουδαστές που μένουν στην εστία να την εκκενώσουν μέχρι την 1η Μαρτίου, προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης, αλλά χωρίς να δίνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους και χωρίς να προτείνεται λύση για τον χώρο μεταστέγασης των φοιτητών.

makthes.gr 
 seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου