Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ταπί! Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Μας έχουν μείνει 2 δισ και θα τα δώσουμε όλα για μισθούς και συντάξεις!

http://empisteutiko.gr/wp-content/uploads/2014/12/xrimata_lefta.jpg
Εντείνεται η αγωνία για την Ελλάδα και για τον τρόπο με τον οποίο κυλάει ο χρόνος με τις διαπραγματεύσεις να δείχνουν στάσιμες και τα λεφτά να τελειώνουν.



 Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, έρχεται ένα νέο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters το οποίο επικαλείται δήλωση έλληνα αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο στην Ελλάδα έχουν μείνει 2 δισ ευρώ εκ των οποίων όλα θα διατεθούν έως το τέλος του μήνα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
«Αυτά είναι το τελευταία μετρητά που έχει το ελληνικό κράτος» δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Το πρακτορείο σχολιάζει ότι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με τις προηγούμενες προειδοποιήσεις που έρχονται από την Ελλάδα και αφορούν «άδεια ταμεία».
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο του παζαριού; Η αλήθεια πάντως είναι ότι επι μήνες ολόκληρους, η ελληνική κυβέρνηση δανείζεται από διάφορους τομείς της κρατικής διοίκησης για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι το κρατικό ταμειακό ισοζύγιο θα είναι αρνητικό από τις 20 Απριλίου εάν η κυβέρνηση δεν αποσπάσει τα 2 δις. ευρώ σε καταθέσεις μετρητών που απομένουν σε διάφορους δημόσιους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιοδοτικών ταμείων και των περιφερειακών διοικήσεων. Χωρίς αυτά τα χρήματα, το κράτος θα έχει 1,6 δισ. ευρώ λιγότερα απ’ όσα χρειάζεται για να πληρώσει στο τέλος το μήνα τους μισθούς και τις συντάξεις.
Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει το παραπάνω άρθρο, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του:
“Σημερινά δημοσιεύματα ειδησεογραφικών πρακτορείων που αναφέρονται στα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου θεωρούνται ανυπόστατα και διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο”.

empisteutiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου