Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η ελευθερία του τύπου στο στόχαστρο των καθεστωτικών

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/07/press660.jpg?resize=476%2C215
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε κοινωνοί μιας απίστευτης, απαράδεκτης, αήθης, πειθαρχικής και ποινικής επίθεσης κατά της ελευθερίας του λόγου, του τύπου και της έκφρασης θέσεων ιδεών κλπ.




Η αριστερά, αν αυτοί που σήμερα έχουν την εξουσία στην χώρα μας, θεωρούν τον εαυτό τους «αριστερά», τρομάρα τους, δεν μπορεί να μην γνωρίζουν ότι, θεμελιώδη δικαίωμα της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία έκφρασης. Και μην μου πει κανείς ότι χρειάζεται να «συνετίσουμε» τους πληρωμένους και λακέδες της δημοσιογραφίας διότι τότε έβαλε το πρώτο θεμέλιο της απαγόρευσης της έκφρασης καταστρατηγώντας το πανανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, λόγου ιδεών κλπ.
Κύριο αίτημα του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ήταν η φράση του Βολταίρου «θα υπερασπιστώ με την τελευταία ρανίδα του αίματός μου να λες ελεύθερα την γνώμη ασχέτως αν διαφωνώ».
Κάθε αυταρχικό καθεστώς λοιδορεί και φιμώνει με διάφορους τρόπους την ελευθερία του τύπου. Είναι το πρώτο βήμα σε κατάλυση της δημοκρατίας. Άλλωστε συμπολίτες μου, γνωρίζετε άριστα, πως αυτή εδώ η χώρα έχει δεινοπαθήσει από τις «επιτροπές λογοκρισίας» και «επιτροπές συστάσεων» προς τους δημοσιογράφους και τους πολίτες αυτής της χώρας από το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών για να μην πάω ποιο πίσω.
Είναι γεγονός ότι, κάθε αυταρχικό, ημιαυταρχικό, απολυταρχικό, χούντες, δημοκρατία μπανανίας, καθεστώτα τύπου λατινικής Αμερικής το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να τα βάλουν κατά της ελευθερίας του τύπου.
Σε πρώτη φάση τους εκφοβίσουν για να τους πάρουν με το μέρος τους και αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε με ωμή παρέμβαση και υποδείξεις προς τους δημοσιογράφους και σε κάθε αντίθετη άποψη από την δική τους επιτίθενται, προσωπικά, επαγγελματικά, απ αξιώτικα και πάει λέγοντας. Και όταν αυτό δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα που θέλουν αρχίζει η πειθαρχική, ποινική δίωξη και κάθε μορφής δίωξης έτσι ώστε να υποταχθούν οι διαφορετικές απόψεις.
Σήμερα λοιπόν, είναι μια μαύρη μέρα για την Δημοκρατία μας, διότι διώκονται δημοσιογράφοι επειδή κατά τα λεγόμενα της εξουσίας, στο δημοψήφισμα που κέρδισε η κυβέρνηση έπαιξαν περισσότερο το όχι, και διέδιδαν ψευδής ειδήσεις. Αν είναι δυνατόν.!!
Δηλαδή ο πρωθυπουργός που εδώ και μήνες μας λέει ότι κλείνει η συμφωνία και ποτέ δεν κλείνει ή ότι θα κλείσει την συμφωνία σε 48 ώρες και πέρασαν οι 48 ώρες λέει αλήθεια. Και αν λέει ψέματα εμείς θα τον καθίσουμε στο σκαμνί του εδωλίου.? Και δεν μου λέτε, όταν η εφημερίδα αυγή με πηχυαίους τίτλους λέει αναληθή γεγονότα θα πρέπει να την περάσουμε από ποινικά και πειθαρχικά εδώλια;
Κρίμα, κρίμα που σ αυτήν την χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα. Δεν θέλω να μου λένε τι θα λέω, τι θα ακούω τι είναι σωστό για μένα. Αρνούμαι να δεχθώ να με υποδεικνύουν τι είναι σωστό για μένα. Δεν επιθυμώ κομισάριους στην ελευθερία του τύπου.
Βέβαια το ηθικό έναυσμα για την δίωξη δημοσιογράφων δόθηκε από την πρόεδρο της Βουλής (μάλιστα!!) Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν λέει ότι «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι εκτός εθνικού κορμού.!!». Καμαρώσετε μια αριστερή, μια δημοκρατική πολίτης. Και ο πρωθυπουργός να μην την ανακαλεί στην τάξη.
Αμάν τι μας περιμένει.., αναβιώνονται καταστάσεις που στην χώρα μας νομίζαμε ότι τις έχουμε ξεπεράσει, πως ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι δημοσιογράφοι θα σταλούν στο ΕΣΡ όπου μέλος του πειθαρχικού του ΕΣΡ η μητέρα της παραπάνω κυρίας.
Λαμπρά, μην ξεχάσουμε την Λέρο σύντροφοι.
Με τιμή προς την ελευθερία του τύπου
Γιάντσιος Ιώαννης
Δικηγόρος Σερρών


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου