Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μπουτάρης:''Εάν δε γίνει το μετρό θα πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα στη Κομισιόν''

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/523eabcb62aaa46050902d513659d393_L.jpg
«Γιοφύρι της Άρτας». Αυτή την έκφραση χρησιμοποίησε ο δήμαρχος για να αποτυπώσει την πορεία  του μετρό Θεσσαλονίκης και την κατασκευή του σταθμού του μετρό Βενιζέλου που είναι απαραίτητος για την αποσυμφόρηση του κέντρου.




Το λόγο στη συνεδρίαση πήρε η υπεύθυνη της αρχιτεκτονικής μελέτης για τα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου, κ. Αλεξοπούλου, η οποία επισήμανε ότι είναι απαραίτητο τα αρχαία ευρήματα να παραμείνουν στο μέρος που ευρέθησαν και να εκτεθούν στο φυσικό τους χώρο.

dimotiko metro 1

Συνέχισε ο κ. Κωνσταντινίδης υπεύθυνος της «Αττικό Μετρό» για το μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων όπως και βουλευτές.
Ο δήμαρχος  Γ. Μπουτάρης σημείωσε ότι «πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να τελειώσει το έργο. Η χρηματοδότηση είναι αρκετά μεγάλη που δόθηκε. Η Κομισιόν θα ζητήσει τα χρήματα πίσω εάν το έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι το 2019 που λέει το χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να τελειώσει πάση θυσία».
Η κ. Αλεξοπούλου, υπεύθυνη της μελέτης που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του δήμου Θεσσαλονίκης για να παραμείνουν τα αρχαία στο χώρο τους, παρουσίασε ένα σχέδιο που προβλέπει την κατασκευή μιας αρχαιολογικής πλάζας, όπως η ίδια τόνισε, στο σχέδιό της. «Ο χώρος στον οποίο ευρέθησαν τα αρχαία επιτρέπει την δημιουργία και σταθμού αλλά και αρχαιολογικού χώρου επισκέψιμου», τόνισε.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε εκτάκτως ο υπεύθυνος της Αττικό Μετρό για το έργο της Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντινίδης, που τόνισε τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που δεν επιτρέπουν την συνέχιση του έργου.
Οι τοποθετήσεις αρκετές, όπως από τον κ. Καλαφάτη που επιθυμία του είναι «η κατασκευή του έργου για την διευκόλυνση του κοινού της Θεσσαλονίκης, αλλά» όπως τόνισε, «πρέπει η δημοτική αρχή να ξεπεράσει τα εμπόδια στα οποία κωλυσιεργεί».

dimotiko metro 2

 Ο κ. Παντελής Φιλιππίδης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε την επιθυμία του εμπορικού κόσμου να γίνει το έργο και επιτέλους «να τελειώσει για να αναπνεύσουν οι καταστηματάρχες στις περιοχές όπου είναι τα εργοτάξια». Οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν στο ότι το έργο πρέπει να περατωθεί αλλά ξεχωριστά ο καθένας έθεσε ερωτήματα για το κόστος, για το χρονικό περιθώριο και για την τύχη των εργαζομένων. Παρών ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας που δεν τοποθετήθηκε όπως και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Φάμελλος και κα. Ράπτη.

dimotiko metro 3

Το βήμα δόθηκε και στον πρόεδρο των εργαζομένων του μετρό κ. Χάρη Κυπριανίδη, οποίος μετέφερε την επιθυμία των εργαζομένων για συνέχιση του έργου και ολοκλήρωση της κατασκευής του ενώ όπως τόνισε «επιθυμούμε όλοι οι φορείς να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Τέλος τη συζήτηση έκλεισε ο κ.Μπουτάρης δηλώνοντας ότι «το έργο δεν μελετήθηκε σωστά από την αρχή του αλλά πρέπει να τελειώσει».

dimotiko metro 4

dimotiko metro 5

 seleo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου