Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν...


Μετά από μήνες απουσίας θέλω να δημοσιο- ποιήσω κάποιες απόψεις μου.
        Όλο το διάστημα της αποχής μου από τη σελίδα, θέλησα αρκετές φορές να γράψω κάτι σχετικό με την επικαιρότητα αλλά πάντα αναθεωρούσα την άποψή μου για να μη γράψω οτιδήποτε υπό το βάρος του θυμού ή της αγανάκτησης.



        Τώρα όμως δεν μπορώ να καταπιώ αμάσητο αυτό που διάβασα. Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και όχι κάπου άκουσα, κάποιος είπε κλπ κλπ.
        Την Πέμπτη 24-9-15 και ώρα 19:47 δημοσιεύθηκε στη σελίδα tovima.gr μια ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών (;) σχετική με επιβολή ή όχι φόρων. Το κείμενο θα ήταν ακόμη και αδιάφορο γιατί αναμασούσε τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ με τα «θα». Αλλά δυστυχώς όχι. Δύο σειρές στο τέλος του κειμένου ήταν αυτές που κάνουν τη διαφορά της πρώτης φοράς ΑΡΙΣΤΕΡΑ μετά την πρώτη επτάμηνη πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Το κείμενο καταρχήν δεν έφερε υπογραφή.
        Μεταφέρω αυτολεξεί τις δύο τελευταίες σειρές: Όσοι διαφωνούν, ας καταλάβουν επιτέλους την ετυμηγορία των πολιτών στις 20-9-15 και ας προσαρμόσουν επιτέλους την πολιτική τους στα νέα δεδομένα.
        Το ότι τα πολιτικά άκρα είναι φασιστικά είναι παγκοσμίως γνωστό.
        Το ότι οι δικοί μας αριστερολογούντες περιοδεύοντες κομμάτων, με περιουσίες και διακοπές σε κότερα καβάλησαν το καλάμι, το έχουμε καταλάβει.
        Το ότι κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου έκαναν λάθη επί λαθών γιατί «πρώτη φορά» έπρεπε να οργανώσουν Υπουργεία και Υπηρεσίες και όχι διαδηλώσεις και καταλήψεις το ανεχθήκαμε με βαριά καρδιά, αλλά τέλος πάντων το ανεχθήκαμε.
        Το ότι ο λαός τους ανέδειξε κυβερνώντες δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το κρίνουμε αρνητικά.
        Για τις δύο τελευταίες σειρές δεν έχω απαίτηση άμεσης γνώσης από τον Πρωθυπουργό.
        Όμως ο Προϊστάμενος Υπ. Οικονομικών οφείλει να γνωρίζει τα του οίκου του. Θα μάθουμε άραγε ποιος ή ποιοι είναι οι εμπνευστές αυτού του εγγράφου και κυρίως ποιος  το υπέγραψε;
        Επειδή είμαι αισιόδοξη ως άτομο και θέλω να δω με καλή διάθεση την δεύτερη φορά σας στην κυβέρνηση, ΑΠΑΙΤΩ να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το κείμενο-δελτίο τύπου. Να αποκαλυφθεί ο συντάκτης και ο υπογράφων και να απομακρυνθούν από Δημόσιες Θέσεις που πιθανόν κατέλαβαν μετά τις 25-1-15. Ή μήπως είναι συνδικαλιστές υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ  που έχουν να πατήσουν χρόνια στην Υπηρεσία τους (συνδικαλιστικές άδειες, φόβος των προϊσταμένων τους για επίπληξη κλπ) οπότε και πάλι πρέπει να φύγουν:
        Τέτοια μανιφέστα μπορούν να γράφονται σε κομματικά στέκια και ΟΧΙ σε Δημόσιες Υπηρεσίες στις οποίες δεν μπορεί να εκφράζονται κομματικές απόψεις (είναι εκ προοιμίου έξω από κόμματα και φράξιες).
        Ποιους φοβερίζουν; Τους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου; Τις άλλες κομματικές οργανώσεις; Ή μήπως νομίζουν ότι μπορούν να φιμώσουν όλους εμάς που έχουμε άποψη όχι επί παντός επιστητού αλλά επ’ αυτών που μπορούμε με το μέσο νου που διαθέτουμε να διαφωνούμε; Η ελευθερία του λόγου έχει κατακτηθεί χρόνια τώρα. Έζησαν οι συντάκτες την περίοδο της επταετίας 1967-1974; Ή μήπως ήταν με τους καθεστωτικούς οπότε δεν πρέπει να αντιμιλάμε;
        Κρίμα και πάλι κρίμα. Γιατί το «ξεμπερδεύουμε με το παλιό» γίνεται ξαναφέρνουμε το πιο παλιό και κακό παλιό.             

              Αμαλία
        Σέρρες 26-9-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου