Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Επίδομα Παραμεθορίων περιοχών-Παράταση μέχρι τις 31/3/2016, πήρε και ο ν.Σερρών

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/12/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-701x449.jpg
Η σφοδρή αντίδραση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ των παραμεθορίων περιοχών που οι Δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνταν από το επίδομα παραμεθορίου (Ν. Πέλλας, Ν. Κιλκίς, Ν. Σερρών, Ν. Δράμας, κτλ),


 οι οποίοι απείλησαν ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ώθησε σε παρέμβαση, από το βήμα της Βουλής, του αρμόδιου υπουργού κ. Βεναρδάκη και αποσύρθηκε η επίμαχη διάταξη. Ο κ.Βεναρδάκης ανέβαλε την κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών μέχρι τον Μάρτιο του 2016.
Εως τότε υποστήριξε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, για το ποιοι νομοί θα συμπεριληφθουν στους δικαιούχους του επιδόματος παραμεθορίων.

Αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου ανακοίνωσε και ο Γ. Χουλιαράκης

Την αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλες τις περιοχές της χώρας ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της δόσης του ενός δισ. ευρώ.
Ο κ. Χουλιαράκης, ο οποίος κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών ρυθμίσεων, ανέφερε ακόμη ότι και οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα λαμβάνουν επίδομα για την θέση που καταλαμβάνουν.

Στάση εργασίας στις Σέρρες

Νωρίτερα το πρωϊ στις 11.00 οι Δημόσιοι υπάλληλοι των νομών που αφαιρούνταν το επίδομα παραμεθορίου, είχαν προχωρήσει σε συγκεντρώσεις (οι δημόσιοι υπάλληλοι της Π.Ε. Σερρών συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Διοικητήριο) και  στάση εργασίας από τις 11.00 έως στις 15.00.
Σε δηλώσεις στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του Ν.Τ.Σερρών της ΑΔΕΔΥ, Πασχάλης Στεφάνου υποστήριξε:
«Παρά τις μέχρι τώρα φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι κανένας υπάλληλος δεν θα έχει μείωση αποδοχών με το νέο μισθολόγιο, καταργείται το η αναγνώριση του Ν.Σερρών ως παραμεθόρια περιοχή, με αποτέλεσμα να σταματάει από την 1η Ιανουαρίου 2016 η χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος των 100€ στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και των άλλων ευεργετημάτων που υπάρχουν. Καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού μας, αλλά και τους βουλευτές των υπολοίπων θιγομένων νομών (Κιλκίς – Πέλλας – Δράμας ), να δράσουν άμεσα και να αποτρέψουν την προφανή αδικία που επιχειρείται εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων των νομών τους»

Κατάθεση τροπολογιών

Εντωμεταξύ κινήθηκαν-ανεξάρτητα και βουλευτές της αντιπολίτευσης των νομών όπου αφαιρούταν το επίδομα (στο ν.Σερρών η κυρία Αραμπατζή από τη ΝΔ και ο κ.Τζελέπης από το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με την κατάθεση ξεχωριστών τροπολογιών, στις οποίες ζητούσαν την επανένταξη των νομών που αφαιρέθηκαν στις παραμεθόριες περιοχές.
Νωρίτερα το πρωί και ο Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης με ανακοίνωσή του υποστήριζε το αίτημα για την παραμονή του νομού Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου