Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Συντονιστική επιτροπή στις Σέρρες για την αποτροπή διάλυσης της δημόσιας υγείας –πρόνοιας –κοινωνικής ασφάλισης

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/02/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%BD-.jpg?fit=701%2C325
Βλέποντας τις δομές υγείας καθημερινά να υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο και να οδηγούνται στην απαξίωση, έξι σύλλογοι των Σερρών (Αναπήρων Πολιτών, Γυναικών, Διαβητικών, Καρκινοπαθών, Κινητικά Αναπήρων και Συνταξιούχων) εξέδωσαν μια διακήρυξη στην οποία ανακοινώνουν την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα προσπαθήσει να αποτρέψει τη διάλυση της δημόσιας υγείας.
Στην διακήρυξη τους αναφέρουν:




Στην διακήρυξη τους αναφέρουν:
Όλοι εμείς, οι σύλλογοι ευπαθών ομάδων και χρονίως πασχόντων, τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στις δομές υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου, διάφορες αγωνιστικές κινήσεις και μεμονωμένοι άνθρωποι από αυτούς τους χώρους, αποφασίζουμε να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας ώστε να αποτρέψουμε, την πλήρη απαξίωση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας στο νομό μας, τη διάλυση της  δημόσιας υγείας και πρόνοιας, την καρατόμηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Το νέο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί με τους διάφορους εφαρμοστικούς νόμους που το συνοδεύουν, π.χ. ο νόμος έκτρωμα για το ασφαλιστικό, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στους χρονίως πάσχοντες, στις ευπαθείς ομάδες, στις δομές υγείας και της πρόνοιας.
Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της εξαθλίωσης. Καθώς δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, αντιμετωπίζοντας την υποστελέχωση και τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις δημόσιες δομές υγείας, το ανυπόφορο κόστος που υπάρχει στο να ανταποκριθούν σε ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, τεχνικό και ιατρικό εξοπλισμό, την κοινωνική περιθωριοποίηση λόγω των τραγικών ελλείψεων στις απαραίτητες δομές που διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση, την εκπαίδευση, την εργασία, την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα,
Την ίδια ώρα προετοιμάζονται νέες περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις σε προνοιακά ιδρύματα, ειδικά σχολεία. κέντρα αποκατάστασης κ.α, νέες περικοπές στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, νέες αυξήσεις της συμμετοχής σε  ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, τεχνικό και ιατρικό εξοπλισμό, επιπλέον παράδοση του φαρμάκου στους μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου, νέες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησής για τους χρονίως πάσχοντες και τους συγγενείς τους, περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, αποχαρακτηρισμός χιλιάδων ανθρώπων από χρονίως πάσχοντες και πολλά άλλα.
Οι σύγχρονοι καιάδες γίνονται πραγματικότητα. Έχουν ανοίξει και ήδη υποδέχτηκαν τους πιο αδύναμους. Αν δεν κάνουμε κάτι θα μας καταπιούν όλους!
Παράλληλα ενώ για όλους εμάς προβλέπονται τα παραπάνω οι κατέχοντες πριμοδοτούνται με τα εξής: Απαλλαγές από Φ.Π.Α σε εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευές αγωγών φυσικού αερίου, φοροαπαλλαγές για ξενοδοχειακούς ομίλους μέσω αναπτυξιακών πακέτων, διαγραφή προστίμων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα και για λαθρεμπόριο, νέες φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, φοροαπαλλαγές σε όσους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους επαναπατρίσουν κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό, δισεκατομμύρια στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους.
Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα μέτρα που συναποφασίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους εταίρους στην Ε.Ε, το ΔΝΤ και άλλου, δεν αποσκοπούν γενικά να σωθεί η χώρα, αλλά για το πώς θα γίνει η διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων στην Ε.Ε. και τη χώρα μας, πως θα ξαναμοιραστεί η πίτα μεταξύ τους!
Δεν περιμένουμε τίποτα πλέον από τις υποσχέσεις των πολιτικάντηδων, των κομμάτων, των βουλευτών, οι οποίοι όσο βρίσκονται στην αντιπολίτευση υποστηρίζουν και συμπαραστέκονται τα δίκαια αιτήματα μας και όταν ανέρχονται σε δημόσιες θέσεις εξουσίας τότε δίνουν τα ρέστα τους για την υλοποίηση των πολιτικών που εκπονεί η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ, ο ΟΟΣΑ κ.α. οι οποίες απαιτούν το σφαγιασμό του λαού για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Όσοι θέλουν να μας στηρίξουν θα το κάνουν με τις πράξεις τους, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με όλους όσους διαμορφώνουν τους σύγχρονους καιάδες!
Χορτάσαμε τόσα χρόνια από όλους αυτούς τους διεκδικητές της καρέκλας της εξουσίας, που δήθεν θα μας λύσουν τα προβλήματα και τελικά μας φέρνουν σε πιο δύσκολη κατάσταση!
Ξεπερνούμε τα εμπόδια που βάζουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στο εργατικό – υγειονομικό – αναπηρικό κίνημα με στόχο να αποτρέψουν την οργάνωση και το συντονισμό των χρονίως πασχόντων, των ευπαθών ομάδων, των εργαζομένων στην υγεία, την πρόνοια, το φάρμακο, τον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό κ.α.
Όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργούν την ανάγκη συμμετοχής στους κοινωνικούς διαλόγους, σπέρνουν αυταπάτες πως δήθεν ο δικός τους κλάδος θα εξαιρεθεί από τα αντιλαϊκά μέτρα, πως θα βρεθούν ισοδύναμα, πως αν στηριχτούν οι κυβερνήσεις στη διαπραγμάτευση, τα μέτρα θα πλήξουν εύπορες κοινωνικές ομάδες κ.α. Μετατρέπουν το λαϊκό κίνημα σε όργανο πίεσης στη δικομματική διαπάλη για την κυβερνητική εξουσία (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλιά, ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σήμερα). Εξωραΐζουν την Ε.Ε, προωθούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Όλα τα παραπάνω είναι αντικειμενικά αντίθετα με τα λαϊκά συμφέροντα. Αφού πάνω σε αυτή τη βάση η κάθε κυβέρνηση περνά αντιλαϊκά νομοσχέδια, καρατομεί την υγεία, την πρόνοια, την κοινωνική ασφάλιση. Ενώ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μετατρέπονται είτε σε χειροκροτητές, είτε σε απλοί θεατές της σφαγής τους, με τη μοιρολατρία και την απογοήτευση να ενισχύονται.
Ο αγώνας για την ανατροπή της παραπάνω κατάστασης είναι δικός μας και μόνο σε συμμαχία με τον υπόλοιπο λαό, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Τώρα απαιτείται η όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενότητα και συντονισμός ώστε να μην υλοποιηθούν οι απάνθρωποι σχεδιασμοί που υπάρχουν για την υγεία, την πρόνοια, το φάρμακο και την κοινωνική ασφάλιση. Οι σύλλογοι, τα σωματεία, διάφορες επιτροπές και μεμονωμένοι συνδικαλιστές και αγωνιστές ενωνόμαστε από τα κάτω σε αυτήν την κατεύθυνση, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές αντιλήψεις μπορεί να υπάρχουν.
  • Συγκροτούμε συντονιστική επιτροπή και προγραμματίζουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.
  •  Καλούμε σε κοινή πάλη και συνεργασία τους αντίστοιχους φορείς σε όλη την Ελλάδα.
  •  Καλούμε σε συνεργασία και κοινή πάλη τα σωματεία, τους συλλόγους, τις διάφορες επιτροπές και μεμονωμένους συνδικαλιστές και αγωνιστές από τις τάξεις των εργαζομένων-αγροτών- αυτοαπασχολουμένων- μικρών καταστηματαρχών σπουδαστών –μαθητών ώστε να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας και τις κινητοποιήσεις μας για να αποτρέψουμε τη διάλυση της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης.
Απαιτούμε:
  • Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μνημονικών νόμων και διατάξεων.
  • Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας- πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο προνοιακών ιδρυμάτων.
  • Καμία μείωση σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.
  • Συνέχιση της καταβολής του αναπηρικού επιδόματος από το ταμείο που το λάμβανε ο/η συνάδελφος και στην περίπτωση ανεύρεσης εργασίας.
  • Καμία αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
  • Δικαίωμα πλήρης συνταξιοδότησης στα 50 έτη και για τους δύο γονείς ΑμεΑ, ή για τον/την σύζυγο, ή για τον αδελφό/η χωρίς απαραίτητο αριθμό ενσήμων, ανάλογα με το ποιον ζει το ΑμεΑ.
  • Αποσύνδεση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης των συγγενών των ΑμεΑ, από το αν το ΑμεΑ εργάζεται ή πρόκειται να εργαστεί ή είναι ικανό προς εργασία.
  • Ούτε ένα Ευρώ για τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες, ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα.
  • Ούτε ένα Ευρώ για τα απαραίτητα κάθε είδους είδη αναπηρίας, ιατρικά είδη, που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση μας.
  • Ανώτατο όριο συνταξιοδότησης τα 60 χρόνια για τους άνδρες, τα 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Όχι στη μείωση των συντάξεων.
Διεκδικούμε για τις μονάδες Υγείας του Νομού Σερρών:
  • Καμία συγχώνευση και κανένα κλείσιμο κλινικής, Κέντρου Υγείας, Προνοιακού Ιδρύματος
  • Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με προσωπικό μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Αύξηση του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Σερρών
  • Άμεση πρόσληψη Νεφρολόγων στη ΜΤΝ του Νοσοκομείου για την απρόσκοπτη λειτουργία της
  • Να μην κλείσει η μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου και άμεση πρόσληψη Ογκολόγου
  • Λειτουργεία του διαβητολογικού ιατρείου του νοσοκομείου Σερρών σε καθημερινή βάση.
  • Να παρέχονται όλα τα χημικοθεραπευτικά φάρμακα από το Νοσοκομείο Σερρών
  • Επαναλειτουργία του Οδοντιατρείου για ΑμεΑ στο Νοσοκομείο Σερρών
  • Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών
  • Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου