Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Κανόνες δόμησης & αρχιτεκτονικής σε περιοχές μέχρι 2.000 κατοίκων της Π.Ε. Σερρών

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/03/%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%9A%CE%9F-018-www.jpg?fit=701%2C306
Ημερίδα-Διαβούλευση με θέμα: «Μορφολογικοί Κανόνες Δόμησης και Αρχιτεκτονικής στις περιοχές εντός και εκτός οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκων, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στην ΠΚΜ» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18-03-2016 στις 11.30 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.




Η κ.Ιφιγένεια Μαμούνη , Αρχιτέκτων Μηχανικός της ΓΑΙΑ Α.Ε. παρουσίασε αναλυτικά τη μελέτη  που εκπόνησε η εταιρία μετά από σχετική ανάθεση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και η οποία αφορά στους κανόνες δόμησης και αρχιτεκτονικής που θα πρέπει να διέπουν τους εν λόγω οικισμούς. Παράλληλα, επισήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης των χωροταξικών σχεδίων και τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μελέτης για την προστασία και τη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/03/%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%9A%CE%9F-019www.jpg?w=768

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Αρχιτέκτων Μηχανικός Σόνια Σούμπερτ τόνισε από την πλευρά της πως ο στόχος είναι να τεθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δόμησης ώστε οι παραδοσιακοί οικισμοί της Π.Ε. Σερρών να διατηρήσουν το χαρακτήρα τους, οι καταγεγραμμένοι ως αξιόλογοι να αναβαθμιστούν και κάποιοι με μικρότερο οικιστικό ενδιαφέρον να αποκτήσουν αισθητική, που αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό τον  Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας της Π.Κ.Μ. Γιάννη Μωυσιάδη, ο οποίος επίσης επισήμανε το στόχο των εν λόγω μελετών που εκπονήθηκαν για όλες τις Π.Ε. της Π.Κ.Μ. και ο οποίος  είναι η προστασία των οικισμών, η αξιοποίηση και η ανάδειξή τους μέσω συγκεκριμένων κανόνων δόμησης και αρχιτεκτονικής.

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/03/%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%9A%CE%9F-020www.jpg?w=768

Στην ημερίδα συμμετείχαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι έργων, τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της Π.Ε. Σερρών, οι πολεοδομίες (Σερρών, Σιντικής), το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το τμήμα Σερρών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων και ο Σύλλογος Πολιτικών μηχανικών. Όλοι οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους επί της μελέτης λαμβάνοντας τη δέσμευση από το Υπουργείο ότι αυτές θα ληφθούν υπόψη για την διόρθωση και συμπλήρωση της τελικής της φάσης.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου