Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Λύση ΟΠΕΚΕΠΕ για τους Σερραίους κομμένους από την εξισωτική

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/03/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B11.jpg?fit=701%2C526
Θετικά αποτελέσματα είχε η συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωϋσιάδη με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντώνη Μωϋσίδη, για τους κομμένους από την εξισωτική παραγωγούς, λόγω του σχεδίου Καλλικράτης και τον αποχαρακτηρισμό ορεινών-μειονεκτικών περιοχών.




Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μωϋσιάδης έθεσε υπ’ όψιν του κ. Μωυσίδη ζητήματα που αφορούν τους Σερραίους παραγωγούς. Ένα από αυτά ήταν το θέμα της εξαίρεσης ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών από την εξισωτική αποζημίωση.
Ο Aντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως έχει δημιουργηθεί  έντονο πρόβλημα με ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία σύμφωνα με κάποια τελευταία κατανομή (Καλλικράτης), είναι εκτός του πίνακα ορεινών και μειονεκτικών κοινοτήτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις περιοχές Μετόχι, Ξηρότοπο, Χουμνικό, Λαγκάδι, Κερκίνη, Ροδόπολη, Λιβαδοχώρι, Λευκοθέα.
Ο Γιάννης Μωϋσιάδης τόνισε πως αποτελεί άμεση προτεραιότητα η επίλυση του θέματος που αφορά κατ’ εξοχήν μειονεκτικές περιοχές, οι οποίες εξαιρούνται απλώς και μόνο επειδή  υπάγονται διοικητικά σε πεδινούς δήμους.
Από την πλευρά του, σύμφωνα με ενημέρωση από την αντιπεριφέρεια, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ «αντιμετώπισε θετικά το ζήτημα και έδωσε την διαβεβαίωση πως θα διευθετηθεί σύντομα και αφού σταλούν από το τοπικό κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις εν λόγω περιοχές».


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου