Κυριακή 3 Απριλίου 2016

«Εγνατία οδός Α.Ε.»: Κόμβοι σε Βαμβακιά και Αμπέλα … δεν προβλέπονται!

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/04/%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-2015-12-31-11.48.4.jpg?fit=701%2C336
Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του Περιφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη, σχετικά με τις ενέργειές του και τις επαφές με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» για τη δημιουργία κόμβων σε Βαμβακιά και Αμπέλα.




Από την ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι δεν προβλέπονται με βάσει τα σχέδια η κατασκευή κόμβων (σ.σ. αυτό ήταν γνωστό) και ότι η εταιρεία «αντιμετωπίζει θετικά» στο να δοθεί λύση στο θέμα, ενώ γίνεται και λόγος για «συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο».
Πάντως είναι γνωστό ότι αφού δεν προβλέπονται οι κόμβοι στο σχεδιασμό, θα πρέπει να γίνουν μελέτες, να κοστολογηθεί το έργο και να βρεθεί η χρηματοδότηση, κοινώς…
Ολα αυτά δεν θα γινόταν αν υπήρχε συντονισμός των αρμόδιων φορέων και ενημέρωση των κατοίκων κατά τη σχεδίαση του δρόμου και όχι τώρα που αυτός κατασκευάζεται!
Αναλυτικά  η ανακοίνωση αναφέρει:
Έχοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Βαμβακιάς και της Αναγέννησης για την μη κατασκευή εξόδου προς τα χωριά τους από την Εγνατία Οδό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από μέρους μας.
Καταρχάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολο Αντωνούδη αμέσως μόλις αυτός είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Σε αυτή τη συνάντηση ο Γιάννης Μωυσιάδης είχε θέσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Π.Ε. Σερρών και αφορούν στην Εγνατία . Μεταξύ αυτών ήταν και το αίτημα για την κατασκευή κόμβων στη Βαμβακιά και στην Αμπέλα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός των εκεί περιοχών.
Η απάντηση που έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης ήταν πως η εν λόγω κατασκευή δεν περιλαμβάνεται στο τεχνικό αντικείμενο της εργολαβίας που εκτελείται, ωστόσο ο κ. Αντωνούδης δήλωσε πως η εταιρία το αντιμετωπίζει θετικά και πως θα υπάρξει συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο ώστε να δοθεί λύση.
Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και του Προέδρου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην οποία θα συμμετάσχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες και από τις δύο πλευρές. Σ ‘ αυτήν την συνάντηση θα ρυθμιστούν θέματα συντήρησης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και επιπλέον θα συζητηθεί και ό, τι νεότερο υπάρχει σχετικά με τα ζητήματα που ετέθησαν στην προηγούμενη συνάντηση, όπως αυτό της κατασκευής των προαναφερόμενων κόμβων.


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου