Τρίτη 10 Μαΐου 2016

«O Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses κέρδισε τις εντυπώσεις

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Kata-fantasia-asthenis-03-701x467.jpg
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση «O Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Μολιέρου που ανέβασε ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες –Fosses, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών.




Στην κατάμεστη αίθουσα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ», οι θεατές απόλαυσαν τους μαθητές πέντε γυμνασίων της πόλης
(1ου,2ου,4ου,6ου και Μουσικού Σχολείου) που ζωντάνεψαν, υπό τη θεατρική διδασκαλία του κ. Νίκου Βεργίδη, τους αξεπέραστους  μολιερικούς ήρωες, σε ένα καινοτόμο δίγλωσσο γαλλικό –ελληνικό κείμενο,  διασκευασμένο από την καθηγήτρια γαλλικών κυρία Αντωνία  Θεοχαρίδου.

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Kata-fantasia-asthenis-01.jpg

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Kata-fantasia-asthenis-04.jpg

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/05/Kata-fantasia-asthenis-01-2.jpg

Οι μικροί ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, επέδειξαν ήθος και σοβαρότητα, ξεδίπλωσαν τον εαυτό τους, εκφράστηκαν στα γαλλικά και έγιναν κοινωνοί της γαλλικής λογοτεχνίας. Αποτέλεσαν την καλύτερη απόδειξη για τα οφέλη που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες ποιοτικές δράσεις που μεταφέρουν διαχρονικές αξίες και συμβάλλουν στη διάπλαση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, που συνδυάζει αρμονικά την πνευματική πρόοδο και την αισθητική καλλιέργεια με τη συναισθηματική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξη. Αυτά τα παιδιά μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αξιών.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος πολιτισμού και πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κυρία Σοφία Μπιτζίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ κ. Βασίλειος Παπαχρήστου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Το παρόν έδωσε και η εκπρόσωπος  του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας, υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων, Μme Hannah Caso.
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.


anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου