... που στρέφεται κατά των μεταναστών, υποστηρίζοντας πως κάποιοι εξ αυτών επιθυμούν να φέρουν τη γερμανική κοινωνία πίσω στη δεκαετία του 60.
Μιλώντας στο Funke Media Group, ο Γκάμπριελ τονίζει πως το AfD, που έχει προκαλέσει οργή στην πολιτική ζωή της χώρας με μία σειρά από προκλητικές δηλώσεις εναντίον των μεταναστών και των Μουσουλμάνων κατά τους τελευταίους μήνες, έχει ακριβώς ως στόχο του να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις.
«Ό, τι ακριβώς λένε αυτοί, το έχω ακούσει—για να είμαι ειλικρινής—από τον ίδιο μου τον πατέρα, ο οποίος ήταν Ναζιστής μέχρι την τελευταία του πνοή», δηλώνει ο Γκάμπριελ στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων κι οι εφημερίδες Μπερλίνερ Μόργκενποστ και Χάμπουργκερ Άμπεντμπλατ.
Ο Γκάμπριελ τονίζει πως ορισμένα μέλη του AfD αντιτίθενται στις κοσμοπολιτικές και φιλελεύθερες αξίες της μοντέρνας Γερμανίας. «Θέλουν να επιστρέψουμε στην καταπιεσμένη παλιά κοινωνία της Δυτικής Γερμανίας του 60, όταν οι γυναίκες ήσαν ακόμη κλεισμένες στα σπίτια κι οι ξένοι, οι ομοφυλόφιλοι κι οι λεσβίες θα έπρεπε να είναι αόρατοι, και στις μπυραρίες τα βράδια τραγουδούσαν στρατιωτικά θούρια», δηλώνει εμφατικά ο αντικαγκελάριος.
Η δημοφιλία του AfD έχει αυξηθεί τελευταία ένεκα της ανησυχίας που έχει εμφιλοχωρήσει στη γερμανική κοινωνία για την πολιτική ‘ανοικτών θυρών’ της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για τους πρόσφυγες, που έφερε μόνο το περασμένο έτος 1,1 εκατ. μετανάστες στη Γερμανία.
Το κόμμα πρεσβεύει ότι η εισροή προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθιστά το ενδεχόμενο «ισλαμοποίησης» της Γερμανίας μία αληθινή απειλή, ενώ τον Μάιο είχε στηρίξει διαδήλωση για την παγόρευση των μιναρέδων και της μπούρκας, τονίζοντας πως το Ισλάμ δεν είναι συμβατό προς το Γερμανικό Σύνταγμα.
Το κόμμα πλέον αντιπροσωπεύεται σε οκτώ από τα 18 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, ενώ σε παγγερμανικό επίπεδο τα ποσοστά του κυμαίνονται περί το 15% στις δημοσκοπήσεις.
Τον περασμένο μήνα, ο αντιπρόεδρος του AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ είχε ξεσηκώσει την κατακραυγή όταν δήλωσε πως οι άνθρωποι στη Γερμανία δεν θα ήθελαν για γείτονά τους τον Ζερόμ Μπόατενγκ, σταρ του ποδοσφαίρου που έχει γεννηθεί στο Βερολίνο από πατέρα Γκανέζο.
Η επικεφαλής του κόμματος Φράουκε Πέτρι εξέφρασε τη συγγνώμη της προς τον Μπόατενγκ, αλλά αργότερα κι εκείνη σήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε πως θα έπρεπε να επιτραπεί στην αστυνομία να χρησιμοποιεί όπλα εναντίον των παράτυπων μεταναστων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου