Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Με Έκο και… αιμορροΐδες προβάλει το έργο της η κυβέρνηση

Επικοινωνιακή επίθεση για κλάματα
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTYvMDgvMDQvcG9sYWtpc19tZXNhMzQuanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center
Ενώ τα έσοδα έπεσαν έξω και βουλευτές παραδέχονται ως ήττα την περικοπή του ΕΚΑΣ, η κυβέρνηση προβάλει την εγχείριση αιμορροϊδεκτομής του Πολάκη και μια γέννα στη Σαντορίνη



Σε άλλο επίπεδο, πιθανόν λόγω και της αφόρητης καλοκαιρινής ζέστης, φτάνει η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να διαφημίσει ότι κάνει έργο και να υπερκεράσει έτσι την κοινωνική δυσφορία για τις περικοπές των συντάξεων, αλλά και το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται μετά την παραδοχή ότι έχασε στις διαπραγματεύσεις για το ΕΚΑΣ και ότι την ίδια ώρα τα έσοδα του Ιουλίου υστερούν κατά πολύ του στόχου.

Με αρκετά από τα δεδομένα των οικονομικών στοιχείων να είναι σε βάρος της, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση προσανατολίζοντας τη συζήτηση σε «θετικές εικόνες» και «ειδήσεις». Η επιχείρηση αυτή προσλαμβάνει ωστόσο ακόμη και στοιχεία ιλαροτραγωδίας, όπως η φωτογραφία που δημοσίευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από εγχείρηση… αιμορροϊδεκτομής που έκανε ο ίδιος σε ασθενή στο νοσοκομείο της Σαντορίνης για να αποδείξει εμπράκτως και αυτοπροσώπως ότι το κτήριο, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα λειτουργεί κανονικά και παρά τις αμφισβητήσεις από την αντιπολίτευση. 
Η λογική αυτή λέει προφανώς ότι κάθε έργο που θα εγκαινιάζει στο εφεξής η κυβέρνηση θα το λειτουργεί για απόδειξη και κάποιος αρμόδιος υπουργός: ώρα είναι για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Πάρου να προσγειωθεί αεροπλάνο με πιλότο μέλος του υπουργικού συμβουλίου!

Το σήμα για την επικοινωνιακή αντεπίθεση έδωσε πάντως το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, που κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον σημείωμα το απόγευμα της Τετάρτης, διαψεύδοντας τον… Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος έλεγε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις.

«Και όμως, τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο σημείωμα αυτό, παραθέτοντας παραδείγματα με έργα που γίνονται σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και οι υποδομές. Μεταξύ των άλλων διαφημιζόταν η αλλαγή στο θέμα με την καθαριότητα στο νοσοκομείο Τρικάλων και η προωθούμενη σε πανελλαδικό επίπεδο απαλλαγή από το καθεστώς των εργολαβιών, οι ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία και τους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια, η λειτουργία φέτος στα σχολεία τάξεων υποδοχής για 22.000 προσφυγόπουλα, καθώς επίσης και οι δημοπρατήσεις έργων με διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, που έχει ως αποτέλεσμα, όπως αναφερόταν, μείωση του κόστους και την αποτροπή σχηματισμού καρτέλ στα δημόσια έργα.

Με αυτές τις ειδήσεις η κυβέρνηση να «καλύψει» άλλες, ίσως πιο καυτές «ειδήσεις», αφού στην πραγματικότητα είχε δίκιο ότι όντως για τον Αύγουστο ο Ουμπέρτο Έκο δεν τα έλεγε σωστά, ίσως γιατί δεν είχε υπόψη του χώρες σαν την Ελλάδα: 
Την είδηση ότι τα έσοδα του Ιουλίου υστέρησαν κατά 500 εκατ. ευρώ επαναφέροντας τη συζήτηση για τον κόφτη, την παραδοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε τελικά στις διαπραγματεύσεις για το ΕΚΑΣ και την παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος Γιώργου Δημαρά ότι οι εργολάβοι που παίρνουν δημόσια έργα, όπως ο κ. Καλογρίτσας δεν πρέπει να έχουν και τηλεοπτικά κανάλια – ο συγκεκριμένος διεκδικεί μία από τις τέσσερις άδειες στον διαγωνισμό που εξελίσσεται!

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου