Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μεταφορά 82 προσφύγων Γεζίντι στις Σέρρες. Θα ακολουθήσουν άλλοι 221;

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/09/gianitsa-701x392.jpg
Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο ιστοτόπο του ΣΥΡΙΖΑ (left.gr) τρία λεωφορεία με 82 Κούρδους Γεζίντι αναχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης (7/9) από το κέντρο φιλοξενίας στα Σφαγεία των Γιαννιτσών Πέλλας, με προορισμό τη Δομή Φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην ΚΕΓΕ στις Σέρρες (1ο χλμ Σερρών-Νιγρίτας).




Όπως αναφέρει ο ιστοτόπος «Επίσης, ακόμη ένα λεωφορείο με 21 άτομα ετοιμάζεται να αναχωρήσει, ενώ από τη συγκεκριμένη δομή σχεδιάζεται η μεταφορά άλλων 200 ατόμων» χωρίς όμως να γίνεται κατανοητό αν οι 21 και οι άλλοι 200 θα έχουν προορισμό τις Σέρρες.

Υποθέσεις

Υποθέτουμε πως αν οι πρόσφυγες ανήκουν στην ίδια φυλή των Γεζίντι τότε είναι πιθανόν και αυτοί να έρθουν στη Δομή φιλοξενίας των Σερρών για να προστεθούν στους ήδη 428 αρχικούς πρόσφυγες, που «εγκαινίασαν» τη δομή πριν ένα μήνα, φτάνοντας τους αρχικά τους 510 και στη συνέχεια τους 742.
Επίσης σύμφωνα με αρχικές δηλώσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Δομή Φιλοξενίας των Σερρών μπορεί να δεχθεί περισσότερους από 800 πρόσφυγες.
Το κέντρο φιλοξενίας των Γιαννιτσών είναι ένα από τα κέντρα που, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, θα αναβαθμιστούν.


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου