Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Το «σταυρόλεξο» του Άδωνι θέλει να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_120483/galazioi-metaseismoi-kai-i-maxi-adwni---koumoutsakou_5.w_l.jpg
Το επίσημο «άδειασμα», πρωτοφανές για κόμμα να τηρούνται αποστάσεις της ηγεσίας από τον αντιπρόεδρό της, ήρθε από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο.




Να μην θολώσει το μήνυμα της Ν.Δ. και να μην ακυρωθεί το άνοιγμα στις δυνάμεις και τους ψηφοφόρους του κέντρου είναι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την εσωκομματική αναταραχή που προκλήθηκε με την αντικομουνιστικές κορώνες του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη. 
Η κομματική ηγεσία έσπευσε εξ αρχής, αν και με καθυστέρηση λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε, να διαχωρίσει τη θέση της και να κλείσει άμεσα το θέμα.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εμφανίζεται η Ν.Δ. ως ένα κόμμα που ο αντιπρόεδρός του εκφράζει απόψεις που εκ των πραγμάτων ακυρώνουν την κεντρική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είναι η διεύρυνση προς το κέντρο και όχι η προσέλκυση των δεξιών ψηφοφόρων.
Την ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης οικοδομούσε πολιτικά ένα εθνικό αφήγημα που έχει ως πυλώνα του την κατάρρευση των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, ο Αδ. Γεωργιάδης ουσιαστικά επανέφερε στο προσκήνιο την θεωρία των δυο άκρων που είχε αναδειχθεί επί ημερών του Αντώνη Σαμαρά.
«Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συνεχίσει να προτάσσει τον προγραμματικό λόγο έναντι της ακραίας ρητορικής και της τεχνητής πόλωσης που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ» λένε από την Πειραιώς, σε μια χρονική στιγμή που οι «καραμανλικοί» βγήκαν στις… «ρούγες», επικρίνοντας με σφοδρότητα στο παρασκήνιο τον Αδ. Γεωργιάδη που προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις, ενώ υπήρξε και επικοινωνία του με τον Κυρ. Μητσοτάκη.
«Αλίμονο εάν κανείς γενικεύει και χαρακτηρίζει την Αριστερά και την πορεία της με βάση το τι κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σήμερα στη χώρα» ήταν το καυστικό σχόλιο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το άδειασμα και η μάχη στο Twitter

Το επίσημο «άδειασμα», πρωτοφανές για κόμμα να τηρούνται αποστάσεις της ηγεσίας από τον αντιπρόεδρό της, ήρθε από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο που χαρακτήρισε «λάθος δήλωση» τα όσα είπε αναφορικά με τους κομμουνιστές και τις φυλακές ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η κίνηση του Γ. Κουμουτσάκου προκάλεσε την οργή των φίλων του Αδ. Γεωργιάδη που δημιούργησαν και hashtag στο twitter με την επωνυμία «κουμουνδουράκος» και ουσιαστικά ειρωνευόταν ως φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ τον εκπρόσωπο της Ν.Δ.
Μάλιστα το θέμα μάλιστα έλαβε τέτοια έκταση που αναγκάστηκε ο Αδ. Γεωργιάδης να ζητήσει από τους διαδικτυακούς του φίλους να μην κτυπούν τον Γ. Κουμουτσάκο, τον οποίο και αποκάλεσε και φίλο.
Το πρόβλημα που υπήρξε όμως επιβεβαίωσε το νέο tweet του Γ. Κουμουτσάκου «αγαπητέ Άδωνι Γεωργιάδη όχι μόνο φίλος αλλά και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. αντιπρόεδρε», υπενθυμίζοντας με αυτό τον τρόπο, σε όποιον το ξεχνά, ότι ο ίδιος απάντησε όχι απλά ως βουλευτής και στέλεχος, αλλά ως εκπρόσωπος του κόμματος και άρα εξέφραζε την γραμμή της ηγεσίας. «Όλα καλά Γιώργο μου. Λήξη συναγερμού» αναγκάστηκε να απαντήσει ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ενόχληση των κορυφαίων και του Καραμανλή

Η ενόχληση ήταν έντονη σε κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κ.α. που έβλεπαν ότι το κόμμα απολογείται για θέσεις που δεν ασπάζεται, ενώ η άποψή τους είναι πως όλα όσα έγιναν «ρίχνουν νερό στο μύλο του Αλέξη Τσίπρα που επιμένει σε ένα πολωτικό κλίμα με ιδεολογικό περίβλημα».
Την ίδια στιγμή ακυρωνόταν επικοινωνιακά η παρουσίαση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC, ενοχλημένος με τις δηλώσεις Γεωργιάδη εμφανίστηκε σε συνομιλητές του και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που έχει πολλάκις πει στο παρελθόν ότι η Ν.Δ. δεν χρειάζεται να καταφεύγει σε τέτοια ρητορική που αναμοχλεύει το παρελθόν.
Η υπόθεση Γεωργιάδη δεν προκαλεί όμως αλλαγή δεδομένων στον επικείμενο κομματικό ανασχηματισμό, αν και ορισμένα στελέχη με μακρά κομματική εμπειρία δεν αποκλείουν μεταβολές και στο σχήμα των αντιπροέδρων.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου