Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Egyptair: Βλέπει Θεσσαλονίκη και Μύκονο

http://empisteutiko.gr/wp-content/uploads/2016/10/EGYPTAIR.jpg
Η συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη πτήση της Egyptair με την Ελλάδα ήταν μία καλή αφορμή για να παρουσιάσει ο αιγυπτιακός κρατικός αερομεταφορέας τα σχέδια του για την ελληνική αγορά αλλά και την δυναμική επέκταση του ομίλου τα επόμενα χρόνια.




 Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης, στο ιστορικό κτήριο της πρεσβείας της Αιγύπτου ο Διευθυντής της Egyptair για Ελλάδα και Κύπρο κ. Salah Tawfik ανέφερε ότι στις προθέσεις τους είναι η ένταξη της τακτικής πτήσης Κάιρο – Θεσσαλονίκη – Κάιρο από το καλοκαίρι του 2017.
Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι αυξημένες καθώς αρχική σκέψη ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιο από το καλοκαίρι του 2016 όμως οι συνθήκες στην Ελλάδα έκαναν την διοίκηση της Egyptair να αναβάλει την επέκταση αυτή. Πάραλληλα σκέψεις γίνονται για το επόμενο καλοκαίρι και για πτήση charter Κάιρο – Μύκονος μετά από το επιτυχημένο λανσάρισμα της πτήσης Κάιρο – Σαντορίνη όπου η Egyptair μετέφερε κυρίως Κινέζους τουρίστες.
Οι παραπάνω πτήσεις θα προστεθούν στις δύο καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας – Καϊρου και της πτήσεις Αθήνας – Αλεξάνδρειας που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

http://news247.gr/eidiseis/travel/article4326037.ece/BINARY/w660/SALAH+TAWFIK.jpg

Όπως ανέφερε ο κ. Tawfik την περίοδο 2015/16 η Egyptair μετέφερε από και προς την Ελλάδα πάνω από 97 χιλιάδες επιβάτες με την συμβολή της στην ελληνική οικονομία να υπολογίζεται στα 3,7 εκατ. ευρώ. 
Με στόχο να φθάσει τα 200 αεροσκάφη μέχρι το 2025, από τα 80 που διαθέτει σήμερα, η Egyptair φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην αγορά της Αφρικής (όπου είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας με παρουσία σε όλους τους βασικούς προορισμούς) όσο και της Μέσης Ανατολής.


Πηγή: news247.gr
  empisteutiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου