Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η Αχτσιόγλου ώθησε σε παραίτηση τον γγ του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/styles/sc_640x430/public/article/2016-11/2631208.jpg?itok=yxrju7nn
Η νέα υπουργός Εργασίας εξαπέλυσε αιχμές προς το πρόσωπό του 




Ο γενικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Γιάννης Σούκος, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα υπουργός Εργασίας -κατά τη διάρκεια της πρώτης της ομιλίας άφησε αιχμές προς το πρόσωπό του- ζήτησε την παραίτησή του, χωρίς όμως να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά προς το πρόσωπό του. 
Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για την αναγκαιότητα επιβολής της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη. Παράλληλα αναφέρθηκε λεπτομερώς στα «φαινόμενα που πλήττουν την αγορά εργασίας, όπως στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, καθώς και στις κακές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς».
Ο Γιάννης Σούκος αναφέρει στην εν λόγω επιστολή: «Η δράση μας έχει κερδίσει τα ευμενή σχόλια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και το σεβασμό των θεσμών, που έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας δεν μπορεί να λυθεί με κυνήγι μαγισσών, με βαριά και εξοντωτικά πρόστιμα και νομοθετικούς εκφοβισμούς και απειλές».

«Ωστόσο», όπως σημειώνει, «με τις νέες διαμορφούμενες στο υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει. 
Οι κύκλοι πρέπει πάντα να ανοίγουν, αλλά και να κλείνουν στον σωστό χρόνο». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο υπουργείο Εργασίας από τον Μάρτιο του 2016 ζητούσαν την παραίτηση του κ. Σούκου, τον οποίο κατηγορούσαν ότι ουσιαστικά είχε διαλύσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. 

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου