Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ντράγκι:Προς όφελος της ευρωζώνης μόνιμη λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_123913/pros-ofelos-tis-eurwzwnis-monimi-lusi-biwsimotitas-tou-xreous.w_l.jpg
Προς όφελος της ευρωζώνης και όχι μόνον της Ελλάδας η μόνιμη λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους λέει ο Ντράγκι στη ευρωβουλή.




«Υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» σημείωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην ευρωβουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ο Μ. Ντράγκι υπογράμμισε πως «εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» και ως εκ τούτου είναι «προς όφελος της ευρωζώνης στο σύνολό της και της Ελλάδας να βρεθεί μια διαρκής λύση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».
Επιπλέον, ανέφερε πως στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου «προετοιμάστηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων», σημειώνοντας πως αναμένει μια συμφωνία γι' αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο. «Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να επαναφέρει πλήρως την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα της δυναμικής του δημόσιου χρέους και να αντιμετωπίζει τους βασικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα», κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Αναφερόμενος στην οικονομία της ευρωζώνης ο κ. Ντράγκι σημείωσε πως η ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί, λόγω της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να επεκτείνεται με μέτριο αλλά σταθερό ρυθμό, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα».
«Η σταδιακή αυτή ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω των μέτρων νομισματικής πολιτικής», σημείωσε ο ίδιος.
Εάν οι κυβερνήσεις αναλάβουν "αποφασιστική δράση", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ "τα μέτρα από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής θα μπορούν να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά".

"Η χαμηλή ανάπτυξη της παραγωγικότητας, τα προβλήματα από τα παρελθόν στον τραπεζικό κλάδο και η περιορισμένη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα", υπογράμμισε

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου