Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πανελλήνιος διαγωνισμός σπουδαστών αρχιμαγείρων ΙΕΚ – «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΓΗΣ»

https://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/03/%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD_XL-900x580.jpg?fit=701%2C452
Το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών σε συνεργασία με την Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Σερρών διοργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαγειρικής σπουδαστών αρχιμαγείρων ΙΕΚ, με τίτλο «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΓΗΣ» το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου 2017,




 ... στο ξενοδοχείο “Elpida resort & Spa”. Την εκδήλωση θα τιμήσει για δεύτερη φορά ο κ. Αθανάσιος Σκούρας ως βασικός κριτής του διαγωνισμού, ιστορικός και μακροβιότερος Master Chef της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

https://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/03/%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD.jpg?w=1024

Σημαίνων στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των Σερραϊκών προϊόντων διατροφής.
Να σημειώσουμε πως στο διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή 155 σπουδαστές από 19 ΙΕΚ από όλη τη χώρα, ενώ θα συμμετάσχει και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με 14 μικρούς σεφ. Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν ανέρχονται σε 113.

Κάλεσμα συμμετοχής στις σερραϊκές επιχειρήσεις

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς και ο Διευθυντής του ΙΕΚ Σερρών Ασημάκης Κατής:
Καλείστε να εκθέσετε δειγματικά προϊόντα στο χώρο διενέργειας του διαγωνισμού, προκειμένου να αναδειχθούν μέσω των πανελλήνια διαγωνιζομένων, των συνοδών τους, των εκτός νομού προσκεκλημένων αλλά και των ΜΜΕ. Η δράση αυτή θα είναι δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε την πρόθεσή σας στην ΟΕΒΕΣ Σερρών ή στο ΙΕΚ Σερρών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προγραμματίστηκε να γίνουν συναντήσεις επιχειρήσεων σίτισης με τους βραβευθέντες. Θα δοθεί η δυνατότητα καρποφόρου διαλόγου με όλους τους συμμετέχοντες για επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης και σταδιοδρομίας, με μια δυναμική για επαγγελματική συνεργασία-απασχόληση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της υποχρεωτικής φοίτησης των καταρτιζομένων ΙΕΚ εμπεριέχεται και το εξάμηνο της υποχρεωτικής Πρακτικής Άσκησης κατά το οποίο μια επιχείρηση μπορεί να απασχολήσει τον καταρτιζόμενο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση με απώτερο σκοπό τη γνώση του αντικειμένου σπουδών πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίες.
Μέσα από το διαγωνισμό είναι δυνατό να αναδειχθούν νέα ταλέντα που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις.

και διάλεξη

Καλείστε τέλος να παρακολουθήσετε τη διάλεξη με θέμα: «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ», διάλεξη για τις νέες τάσεις στη υψηλή τέχνη της μαγειρικής, Κυριακή 11:00-12:00
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους θα χαρούμε ιδιαίτερα να τιμήσετε την εκδήλωση μας, συμμετέχοντας στη γιορτή των τοπικών γεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου