Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Πρόστιμο «μαμούθ» στον Ιβάν Σαββίδη για παλιές «αμαρτίες» της ΣΕΚΑΠ

http://www.thessnews.gr/photos/savvidis_24.jpg
Πρόστιμο 38 εκ. καλείται να πληρώσει ο Σαββίδης για τελωνειακές παραβάσεις που κατηγορείται ότι έκανε η προηγούμενη διοίκηση που ήταν διορισμένη από την κρατική ΑΤΕ.


Στις 4 Απριλίου το διοικητικό πρωτοδικείο της Κομοτηνής επικύρωσε πρόστιμο 38,2 εκ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές της περιόδου 2009, πολύ δηλαδή πριν η εταιρεία περάσει στα χέρια του ομογενούς επιχειρηματία κάτι το οποίο έγινε το 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη  το καθαρό πρόστιμο ανέρχεται σε 11 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα είναι προσαυξήσεις.
Η εταιρεία έχει κάνει ήδη προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον της επιβολής προστίμου, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί το φθινόπωρο.
Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι τα φυσικά πρόσωπα που διοικούσαν το 2008 την εταιρεία έχουν κριθεί αθώα από το ποινικό δικαστήριο.
Δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, είπε στο ΡΘ ο Κώστας Γαβριηλίδης πρόεδρος των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ.
Όταν η εξαγορά της εταιρείας από τον Σαββίδη οριστικοποιήθηκε το 2013 ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ μας ενημέρωσε για τις εκκρεμότητες όχι όμως για την συγκεκριμένη, ανέφερε.
Ο κ. Γαβριηλίδης έκανε λόγο για μεγάλη αδικία σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη.
Πρόσθεσε ότι οι 200 εργαζόμενοι είναι σε αναμονή δεδομένου ότι από την εταιρεία έχουν διαμηνύσει ότι αδυνατούν να πληρώσουν το πρόστιμο, η καταβολή του οποίου θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πτώχευση…..

Ακούστε τι είπε αναλυτικά για το ζήτημα ο  κ. Γαβριηλίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου