Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Νέο φονικό στο Χαλέπι

http://www.zougla.gr/assets/images/2183947.jpg
Έσπασε, για ακόμη μια φορά, η προσωρινή εκεχειρία που είχαν συμφωνήσει ο συριακός στρατός με ομάδες ανταρτών, προκειμένου να εκκενωθούν κάποια χωριά και να σωθούν οι άμαχοι από τις συγκρούσεις που μαίνονται.




Ενώ ήταν σε εξέλιξη η μία εκκένωση, στα προάστια του πολύπαθου Χαλεπίου, ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε με το όχημα του στο κομβόι από λεωφορεία που μετέφεραν τους αμάχους.


Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από την έκρηξη και δεκάδες οι τραυματίες.

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2183919

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2183920

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2183942

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2183940

Νωρίτερα, χιλιάδες άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι μέσα και γύρω από το Χαλέπι, καθώς η εφαρμογή της συμφωνίας για την εκκένωση των κατοίκων δύο σιιτικών χωριών σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο περικυκλωμένες πόλεις κοντά στη Δαμασκό, διακόπηκε, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το αναφερόμενο παρατηρητήριο γνωστοποιεί ότι η εφαρμογή της συμφωνίας ανταλλαγής καθυστερεί, καθώς οι αντάρτες που βρίσκονται σε μία από τις πόλεις (Ζαμπαντάνι) δεν έχουν ακόμη, ασφαλή διάδρομο διαφυγής για την αποχώρησή τους, από την πόλη.

Η συμφωνία που υπεγράφη υπό την αιγίδα του Κατάρ, που υποστηρίζει τους αντάρτες, και του Ιράν, που υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση, αφορά σε εκκένωση άμαχων και ενόπλων από τέσσερις πολιορκημένες πόλεις. Συνολικά περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι πρόκειται να απομακρυνθούν βάσει της συμφωνίας αυτής που υπεγράφη τον Μάρτιο. Η εφαρμογή της καθυστέρησε εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών και της χημικής επίθεσης εναντίον της Χαν Σεϊχούν.

   zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου