Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επιστρέφουν οι δανειστές στην Αθήνα

http://www.rthess.gr/photos/eurogroup_25_1.jpg
Διαρροές από το EG που είναι σε εξέλιξη- Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρονται να έδωσαν το "πράσινο φως" για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.




Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής τους.

Ναι μεν αλλά από τον Ολλανδό αξιωματούχο, λίγα λεπτά πριν την ένραξη του EG.
Μίλησε για «θετική αύρα», όσον αφορά τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
Έχουμε δουλέψει εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες, είναι καλό που έχουμε επιτύχει κάποια αποτελέσματα, τόνισε ο πρόεδρος του EG.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα μία συνολική πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα.

Καθοριστικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Aπό χθες βρίσκεται στη Μάλτα η ελληνική αποστολή. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου- Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Σιγή ασυρμάτου για τα αποτελέσματα της χθεσινής τους συνάντησης, Σόιμπλε- Νταίσελμπλουμ. Πληροφορίες για υποχώρηση Σόιμπλε μετά από παρασκηνιακές επαφές ηγετικών στελεχών του γερμανικού SPD με την Κομισιόν.

“H κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα τελευταία μέτρα της ανηφόρας» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός από τα Τέμπη.

Συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αναμένει ο κ. Σόιμπλε, σχολιάζοντας πως τότε δεν θα χρειαστεί περαιτέρω πρόγραμμα διάσωσης και από το 2018 η χώρα θα έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, είπε πως «περιμένω πως το ΔΝΤ θα παραμείνει. Το ποσό με το οποίο συμμετέχει δεν είναι τόσο σχετικό, το κλειδί είναι να συμμετέχει».

«Περιμένω πως η Ελλάδα τότε στο μέλλον δεν θα χρειαστεί περαιτέρω πρόγραμμα διάσωσης και ότι από το 2018, όπως έχει σχεδιαστεί, θα έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές», συμπλήρωσε.

Κατά τον ίδιο, «το θέμα της Ελλάδας δεν θα παίξει ρόλο στις ομοσπονδιακές εκλογές (της Γερμανίας)».

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου