Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Θεσσαλονικείς: Καλά νέα για τους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος-Παραδίδεται το τμήμα Μουδανιών - Ποτίδαιας χωρίς το «τυφλό» χιλιόμετρο

http://www.thessnews.gr/photos/moudania-potidaia.jpg
Στην κυκλοφορία θα δοθεί το αργότερο μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή, το τμήμα μήκους 4,3 χλμ. Ν. Μουδανιών – Ποτίδαιας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενόψει και του τριημέρου για την αργία του Αγ. Πνεύματος.




Αυτό ανέφερε στη ThessNews η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., κα Γλυκερία Καλφακάκου, τονίζοντας ότι στόχος είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι επισκέπτες όπως την Πρωτομαγιά, όμως, όπως είπε, δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν επίσημα εγκαίνια ως είθισται. 
 
Το έργο, ωστόσο, θα παραδοθεί χωρίς το «τυφλό» ένα χιλιόμετρο πριν την Ποτίδαια. Η κα Καλφακάκου υπογράμμισε σχετικά, ότι πρόσφατα βγήκε δικαστική απόφαση. «Ήταν πολλές και δύσκολες οι απαλλοτριώσεις» δήλωσε (σ.σ. ιδιοκτήτες εκτάσεων είχαν εκφράσει πολλές φορές τις αντιθέσεις τους κι έτσι το τμήμα έμεινε εκτός εργολαβίας). Παράλληλα, σημείωσε ότι από τη στιγμή που η εταιρεία λάβει την απόφαση αυτή στα χέρια της θα κινήσει τις διαδικασίες άμεσα, προκειμένου να γίνει νέα δημοπράτηση για το κομμάτι αυτό και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.«Αν όλα προχωρήσουν φυσιολογικά, το κομμάτι του 1 χλμ θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο» δήλωσε.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα έργα αναβάθμισης και διαπλάτυνσης του συγκεκριμένου οδικού κομματιού ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 με σκοπό να έχουν ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2015. Ωστόσο, τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις της αρχικής αναδόχου Αθωνικής Τεχνικής κόλλησαν το έργο. Μετά από την υποκατάστασή της από την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι εργασίες συνεχίστηκαν.
 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΟΑΕ ανέφερε, τέλος, ότι έτοιμος για παράδοση είναι και ο κάθετος άξονας 60 της Εγνατίας Οδού, Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας και συγκεκριμένα το τμήμα Ανισόπεδου Κόμβου Λευκώνα – Χριστού, τα εγκαίνια του οποίου είχαν αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου