Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Asgardia, το πρώτο διαστημικό έθνος

https://apodyoptes.files.wordpress.com/2017/06/spacenation-june_1024.jpg
Ήδη 1063 Έλληνες είναι επίσημα και πολίτες της Asgardia, ανήκοντες στον ιδρυτικό πυρήνα των πρώτων 100.000 πολιτών.




Στα τέλη του περασμένου έτους, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακοίνωσε ότι προωθούν σχέδια να ξεκινήσουν το πρώτο διαστημικό έθνος, την Asgardia.
Ακούγεται κάπως ανόητο και εξακολουθεί τώρα να φαίνεται ουτοπικό, αλλά σύμφωνα με μια νέα κατάθεση της FCC (Federal Communications Commission), τα σχέδια πηγαίνουν ολοταχώς μπροστά, καθώς οι εγκέφαλοι πίσω από την Asgardia σκοπεύουν να εκτοξεύσουν ένα δορυφόρο αποθήκευσης δεδομένων που η τροχιά του θα είναι πολύ μακριά από τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν στη γη.

“Εάν η Asgardia μπορεί να βρει μια χώρα εκτόξευσης που δεν έχει υπογράψει τις διαστημικές συνθήκες, δεν θα υπάρχουν ούτε υποχρεώσεις διεθνούς δικαίου”, δήλωσε στο “Motherboard” ο Mark Sundahl, καθηγητής του διαστημικού δικαίου στο Cleveland-Marshall College of Law. «Σε εκείνο το σημείο, είναι “Άγρια Δύση.”»

https://apodyoptes.files.wordpress.com/2017/06/asgard2.jpeg?w=720

Ονομάστηκε έτσι από την “πόλη στον ουρανό” της μυθολογίας της Σκανδιναβίας. Η Asgardia έχει σχεδιαστεί να είναι ένας μόνιμος διαστημικός σταθμός που θα εκτελεί αποστολές εξόρυξης σε αστεροειδείς και θα παρέχει άμυνα στη Γη ενάντια σε μετεωρίτες, διαστημικά υπολείμματα και σε άλλες σοβαρές απειλές.
Άρχισαν τον Οκτώβριο να προσκαλούν πολίτες, υποστηρίζοντας ότι οι πρώτοι 100.000 άνθρωποι που θα εγγραφούν θα έχουν την ιθαγένεια της Asgardia παράλληλα με την εθνικότητά τους στη Γη.
Τώρα, περισσότεροι από 180.000 Γήινοι έχουν δεσμευθεί να υπαχθούν στο σχεδιαζόμενο τροχιακό έθνος.
Η σημαία της Asgardia, τα διακριτικά και ο εθνικός ύμνος προέρχονται από τους πολίτες και πρόκειται να οριστικοποιηθούν στις 18 Ιουνίου -σήμερα δηλαδή- κατόπιν ψηφοφορίας.
Σχεδιάζεται να δημιουργηθεί δικό της νόμισμα και ημερολόγιο, το οποίο θα προσθέσει έναν επιπλέον μήνα στο γήινο ημερολόγιο 12 μηνών που θα ονομάζεται Asgard, και ο οποίος θα τοποθετηθεί μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.
“Πρέπει να φύγουμε από την Γη επειδή το ταξείδι είναι στη φύση της ανθρωπότητας”, δήλωσε στο Business Insider πέρυσι ο Ram Jakhu, διευθυντής του Ινστιτούτου Αεροπορίας και Διαστήματος του Πανεπιστημίου McGill και ιδρυτικό μέλος της Asgardia.
«Η ανθρωπότητα έφυγε από την Αφρική και κάλυψε ολόκληρη την υδρόγειο και οι πόροι της Γης θα εξαντληθούν». Είμαστε αυτοί που επιθυμούν να πάνε εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν ».
Την εποχή εκείνη, οι ιδρυτές είχαν ανακοινώσει ότι σχεδίαζαν να ξεκινήσουν έναν δορυφόρο που ονομάζεται Asgardia-1 μέσα σε 18 μήνες, ακολουθούμενος από τον διαστημικό σταθμό και κρίνοντας από αυτή την πρόσφατη κατάθεση της FCC, είναι τουλάχιστον σε καλό δρόμο για να επιτύχουν το πρώτο στάδιο .
Το έγγραφο αναφέρει ότι η ομάδα σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον δορυφόρο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, αναστέλλοντας την αποστολή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο μικροσκοπικός δορυφόρος CubeSat – ο οποίος μετρά περίπου 10 εκατοστά σε κάθε πλευρά και ζυγίζει περίπου 1 χιλιόγραμμο – θα φέρει μια μονάδα SSD 512 GB προ-φορτωμένη με δεδομένα, αλλά ακριβώς ποια δεδομένα θα περιέχει θα πρέπει να αποκαλυφθούν.

https://apodyoptes.files.wordpress.com/2017/06/asgardia-1.jpeg?w=720

Όπως αναφέρει ο Mark Harris για το Motherboard, ο δορυφόρος θα εξετάσει επίσης πόσο βιώσιμο μπορεί να είναι αυτό το είδος αποθήκευσης δεδομένων εκτός πλανήτη:
«Το Asgardia-1 θα περιέχει επίσης ανιχνευτές εσωτερικών και εξωτερικών σωματιδίων» για να καθορίσει τη δοσολογία ακτινοβολίας που λαμβάνουν τα εσωτερικά ηλεκτρονικά κυκλώματα», λέει η ανακοίνωση.
Η αποστολή αποσκοπεί να «επιδείξει μακροπρόθεσμη αποθήκευση δεδομένων σε χαμηλή τροχιά της γης», αν και ο ίδιος ο δορυφόρος θα παραμείνει σε τροχιά μόνο για πέντε χρόνια πριν βυθιστεί στην γήινη ατμόσφαιρα και καεί από την ατμοσφαιρική τριβή».
Ανάλογα με την επιτυχία αυτής της πρώτης αποστολής, θα μπορούσε να ανοίξει ένας κόσμος άνομης αποθήκευσης δεδομένων στο διάστημα – κάτι για το οποίο οι ιδιοκτήτες του Pirate Bay θα ενδιαφέρονταν πολύ.
Όσον αφορά το πόσο νόμιμο είναι αυτό, είναι θέμα συζήτησης, αλλά όλη αυτή η συζήτηση αποκαλύπτει πόσο άσχημα δομημένα είναι τα νομικά συστήματα της Γης για την αντιμετώπιση ιδιωτών πολιτών που θέλουν να αποικίσουν τη κοσμική γειτονιά μας.
Ο Steven Freeland, καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ, ο οποίος ολοκλήρωσε πρόσφατα την αναθεώρηση του Νόμου για τις Διαστημικές Δραστηριότητες της Αυστραλίας, προβλέπει ότι οι επιχειρηματίες θα επωφεληθούν από την ανομία του χώρου προτού μπορέσουν να καλύψουν το κενό οι κανονισμοί.
“Τελικά, οι άνθρωποι θα παντρευτούν στο διάστημα, θα έχουν μωρά στο διάστημα και θα δολοφονούν ο ένας στον άλλο στο διάστημα. Χρειάζεστε συγκεκριμένες προτάσεις και νομίζω ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα βοηθάει να το προχωρήσουμε μαζί”, δήλωσε στο News.com.au, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες πίσω από το εγχείρημα της Asgardia” είναι της υψηλότερης στάθμης και ποιότητας”.

Οι ιδρυτές της Asgardia πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου πριν λίγες μέρες στο Χονγκ Κονγκ όπου και ενημέρωσαν σχετικά την παγκόσμια κοινότητα.

https://apodyoptes.files.wordpress.com/2017/06/asgardia-body.jpg?w=671&h=588

“Η εκτόξευση θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην εποχή του διαστήματος, ακριβώς 60 χρόνια μετά τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο Sputnik 1, που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη”, ανακοινώνουν στην ιστοσελίδα τους.
Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον ροή των ειδήσεων σχετικά με την Asgardia επειδή ίσως σηματοδοτήσει την νέα εποχή της Ανθρωπότητας.
Άλλωστε ήδη 1063 Έλληνες είναι επίσημα και πολίτες της Asgardia, ανήκοντες στον ιδρυτικό πυρήνα των πρώτων 100.000 πολιτών.
Και μια ακόμα είδηση της τελευταίας στιγμής: Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι βομβάρδισαν ήδη με αιτήματα πολιτογράφησης την ιστοσελίδα της Asgardia.
«Ζούμε ιστορικές μέρες», δήλωσε ο Ρώσος επιστήμονας και «Αρχηγός του Έθνους», Igor Ashurbeyli, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αυτή την εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ.

“Τα ονόματα και τα δεδομένα μας θα παραμείνουν για πάντα στη μνήμη της νέας ανθρωπότητας του διαστήματος, καθώς θα επανεγκατασταθούν σε κάθε δορυφόρο κάθε δορυφόρου της Asgardia, σε τροχιακούς δορυφορικούς σχηματισμούς, στη Σελήνη και οπουδήποτε στο Σύμπαν – οπουδήποτε και αν υπάρξει η Asgardia. ”

apodyoptes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου